Teknologi og design

Teknologi er et af de fag, der giver HTX sin profil. Her lærer du at udvikle og fremstille produkter i vores værksteder. Det kan fx være udstyr, der gør biler mere miljøvenlige, så vi på den måde er med til at løse problemet med drivhuseffekten.

Du lærer fx også om sammenhængen mellem teknologi og samfund – at teknologien på den ene side løser problemer, men på den anden side også skaber problemer.

Design er meget praktisk, hvor du arbejder med kommunikationsdesign, arkitektur og produktdesign. Det vil sige, at du fx laver grafisk design af logo og hjemmeside, bygger modelhuse efter dine egne tegninger og tegner lamper, stole og køkkenredskaber, som gør hverdagen nemmere og smukkere.

Mød Mathilde og Martin

Mathilde og Martin der går på Learnmark Gymnasium HTX. De har blandt andet fagene teknologi og design, og er vilde med den kreative og projektorienterede undervisningsform, der er på HTX. I videoen kan du høre om, hvordan det er at gå på HTX både fagligt og socialt.

HTX_studieretning teknologi og design
Når man først har fået en god idé, så gælder det bare om at komme i gang med at afprøve den. Det er vigtigt, at løsningen er realistisk, ellers kan man jo ikke overbevise andre om, at man har fået en god idé, som de skal satse på.

Jonas, HTX-elev


Fag på studieretningen

Sportscollege og
Visuelt Gymnasium

Ønsker du at gå på Sportscollege Horsens eller Visuelt Gymnasium Horsens, samtidig med at du er elev på Learnmark Gymnasium HTX, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene:

Bioteknologi og Idræt

Kommunikation og design

Læs videre

Med en studentereksamen fra HTX kan du søge direkte ind på de fleste videregående uddannelser. Dine muligheder afhænger blandt andet af din studieretning og dine fag.

Se, hvad du kan læse videre til på ug.dk

Oplagte videregående uddannelser med studieretningen Teknologi og design

  • Produktionsteknolog
  • Procesteknolog
  • Miljøteknolog
  • Bygningskonstruktør
  • Designer
  • Arkitekt
  • Civil- eller diplomingeniør