Innovation B og afsætning A

På studieretningen, hvor du har innovation og afsætning som studieretningsfag, lærer du, hvordan du får nye idéer og gør dem til virkelighed. Du arbejder med start af egen virksomhed, forretningsudvikling og markedsføring. 

Du deltager også i konkurrencer, hvor dommere fra erhvervslivet bedømmer dine resultater og samarbejder med virksomheder om et projekt.

I afsætning kommer du tæt på lokale, nationale og internationale virksomheder. Du arbejder med strategi, købsadfærd og markedsanalyse – både i teorien og i samarbejde med virksomheder.

Du lærer også om virksomhedens forhold til den nationale og internationale omverden og beslutninger om markedsføring.


Mød Dora og Julie

Dora og Julie går i 3. g på Learnmark Gymnasium HHX. De har studieretningsfaget innovation, hvor de blandt arbejder med at finde på innovative forretningsideer. Undervisningen tager altid udgangspunkt i virkelige cases fra erhvervslivet og på uddannelsen får de mange oplæg fra iværksættere og virksomhedsledere. I videoen kan du høre om, hvordan det er at gå på HHX både fagligt og socialt.

HHX_studieretning_inno_Dora og Julie
Julemessen, hvor innovationselever i 1. g havde en bod, er et godt startprojekt. Her lærte vi om alt det, man skal huske, når man starter egen virksomhed.  Nu ved vi meget mere, når vi skal lave større projekter i innovation. Vi er alle kommet lidt ud af vores komfortzone, og det har vi både lært noget af og udviklet os af.

Louise, Anders, Arina og Kenan, 1. g-elever på HHX


Fag på studieretningen

Sportscollege og Visuelt Gymnasium

Ønsker du at gå på Sportscollege Horsens eller Visuelt Gymnasium Horsens, samtidig med at du er elev på Learnmark Gymnasium HHX, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene virksomhedsøkonomi A og afsætning A.

Psykologi som valgfag

Vil du gerne have valgfaget Psykologi på B-niveau, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene virksomhedsøkonomi A og afsætning A.

Noget af det fedeste ved HHX er, at jeg kan bruge det, jeg lærer direkte i min hverdag. Jeg har sammen med en kammerat startet egen virksomhed. Når vi har fri fra skole, kan vi gå direkte hjem og afprøve teorierne i virkeligheden.

Frederik, HHX-elev

Læs videre

Med en studentereksamen fra HHX kan du søge direkte ind på de fleste videregående uddannelser. Dine muligheder afhænger blandt andet af din studieretning og dine fag.

Se, hvad du kan læse videre til på ug.dk

Oplagte videregående uddannelser med studieretningen Innovation B og Afsætning A

  • International handel og markedsføring
  • International Business
  • Innovation and Business
  • Organisatorisk innovation og entreprenørskab
  • Socialt entreprenørskab og management