Handelsassistent med specialet salg

Har du talegaverne i orden? Kan du lide at tale med mange forskellige mennesker både face to face og i telefonen? Har du sans for en god handel? Er du god til tal, og har du styr på fremmedsprog?

Så skal du vælge uddannelsen til handelsassistent.

Jobmuligheder

Du vil typisk arbejde i virksomheder, som handler med andre virksomheder (B2B-Business to Business). Det kan både være køb og/eller salg af varer og tjenesteydelser.

Iben er handelselev hos SMC

Iben er handelselev hos virksomheden SMC. Her arbejder hun blandt andet med salg, tager i mod ordrer og hjælper kunder.

Iben er handelselev ved CMC


Arbejdsopgaver

Som handelsassistent med salg som speciale arbejder du med salg af varer og tjenesteydelser til professionelle kunder (B2B). Dine arbejdsopgaver vil typisk være at skrive tilbudsbreve og ordrebekræftelser, at foretage salgsplanlægning, forhandle, udregne priser og deltage i markedsføringsopgaver - både til samarbejdspartnere i Danmark og i udlandet.


Kasper er i lære hos VW Horsens

Kasper Østergaard er handelselev hos VW Horsens. I videoen kan du få et indblik i hvordan hverdagen ser ud for ham.

Elev hos VW Horsens - Kasper

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du er i lære i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er i lære i, kan se hinanden an.

Skoleophold

På hovedforløbet er du på skoleophold mellem 7 til 12 uger. På skoleopholdene er du sammen med andre, som også er i gang med en handelsuddannelse. På skoleopholdene får du undervisning i fx

  • Salgsplanlægning
  • Indkøb
  • Logistik
  • Vare- og produktkendskab.

Undervisningen er fyldt med eksempler fra din hverdag i virksomheden.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse