Brolægger

Som brolægger er du den kreative håndværker. Du er med til at anlægge pladser, fortove og gågader i granit – og ofte i flotte mønstre.

Det er fedt at være brolægger

Belægning i granit holder i 200 år, og det er sjovt, at man om mange år stadig kan se, hvad man har lavet. Det er blandt meget andet det, Jack kan lide ved at være brolægger. Hør mere om hans fascination af faget i filmen.

Brolægger_Jack

Fakta

Varighed

4 år og 6 måneder

Økonomi

SU og lærlingeløn

Adgangskrav

Læs mere under adgangskrav

Tag uddannelsen her

Grundforløb 1 - Learnmark Tech
Grundforløb 2 - Learnmark Tech
Hovedforløb - Learnmark Tech

 

Kan tages som EUX Brolægger

Studiestart

12. august 2024
(grundforløb 1 og grundforløb 2)

Tilmeld

Læs mere under optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Skolehjem

Som elev på Learnmark Tech har du mulighed for at bo på skolehjem.

Jobbet som brolægger

Som brolægger er du med til at lave fx indkørsler, gågader og torve. Du arbejder med granit og natursten, der betyder, at to sten ikke er ens. Derfor skal du som brolægger tænke kreativt for at få puslespillet til at gå op, så stenene danner det rigtige mønster. Som brolægger arbejder du med mindre detaljer i forhold til fx anlægsstruktøren.

Det er fedt at være brolægger, fordi vi udsmykker gader og stræder med vores gamle og smukke håndværk. Vi sætter flotte rammer om bygningsværker og skaber veje gennem parker. Og vi gør det med stil!

Thomas, brolægger

Theis og Rasmus vinder DM i Skills 2022

I 2022 vandt brolæggerne Theis og Rasmus DM i Skills. I filmen kan du følge deres arbejde, op- og nedture og se dem arbejde hårdt og målrettet for at vinde den eftertragtede titel.

Brolæggere til DM i Skills 2022


Uddannelsen til brolægger

Uddannelsen til brolægger veksler mellem skole og praktik, så du får mulighed for at bruge det, du lærer på skolen. På uddannelsen til brolægger lærer du at arbejde efter tegninger lavet i Auto-CAD. Du lærer at nivellere, om kvalitetssikring og arbejdsmiljø. Du har fag som fx matematik og teknologi.

 

Følg brolæggernes svendeprøve 

Brolægger_svendeprøve


I lære som brolægger

Når du har bestået grundforløb 2, fortsætter du på hovedforløbet. Her er du i lære i en virksomhed og på skoleophold.

Det er vigtigt, at du selv er aktiv, når du søger læreplads. Du får også undervisning på skolen i at søge læreplads, og vi har et godt samarbejde med mange virksomheder, der søger lærlinge.

Kan du ikke finde en læreplads, har du mulighed for skoleoplæring.

Læs mere om lærepladser


Når du er udlært brolægger

Som brolægger kan du vælge at starte som selvstændig eller at blive ansat hos en anlægsgartner. Du kan også læse videre til fx bygningskonstruktør, kloakmester, landmåler, ingeniør eller byggetekniker.