Afsætning A og
international økonomi A

På studieretninger inden for området Marketing arbejder du med globale strategier, kommunikation og marketing, og du får indsigt i kulturforskelle og konkurrenceforhold. 

Du arbejder også med, hvordan virksomheder bedst markedsfører sig over for forskellige målgrupper.

Når du vælger international økonomi som dit andet studieretningsfag, får du viden om national og global økonomi. Du får også viden om internationale forhold, handel med udlandet og internationale virksomheders vilkår og økonomi. 

Faget drejer sig især om Danmarks økonomi og generelt om landenes placering i verdensøkonomien. Du får også viden om EU, udviklingsbistand og velfærdsmodeller.


Mød Frederik

Frederik går i 2. g på Learnmark Gymnasium HHX. Han har Afsætning som studieretningsfag, og det synes han er meget spændende. I videoen kan du høre, hvad man laver i afsætning og om, hvordan det er at gå på Learnmark Gymnasium HHX både fagligt og socialt.

HHX studieretning_Afs og IØ_Frederik


Fag på studieretningen

Sportscollege og Visuelt Gymnasium

Ønsker du at gå på Sportscollege Horsens eller Visuelt Gymnasium Horsens, samtidig med at du er elev på Learnmark Gymnasium HHX, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene virksomhedsøkonomi A og afsætning A.

Psykologi som valgfag

Vil du gerne have valgfaget Psykologi på B-niveau, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene virksomhedsøkonomi A og afsætning A.

Læs videre

Med en studentereksamen fra HHX kan du søge direkte ind på de fleste videregående uddannelser. Dine muligheder afhænger blandt andet af din studieretning og dine fag.

Se, hvad du kan læse videre til på ug.dk

Oplagte videregående uddannelser med studieretningen Afsætning A og  Virksomhedsøkonomi A

  • Markedsføringsøkonom
  • International handel og markedsføring
  • Marketing and Management Communication