Lærepladser

Mens du går på Learnmark Business EUD & EUX, skal du hele tiden have dit fremtidige job i kikkerten. 

Derfor arbejder du i undervisningen målrettet med at søge læreplads og med din personlige fremtoning, så du har de bedste muligheder for at få den læreplads, du drømmer om. 

Learnmark Business EUD & EUX har et godt samarbejde med erhvervslivet om lærepladser, og skolens erhvervskonsulenter kan svare på dine spørgsmål og vejlede dig om lærepladser, job- og karrieremuligheder.

Her kan du komme i lære

EUX Business giver adgang til alle hovedforløb. Det vil sige, at du kan komme i lære inden for kontor, detail, handel eller event. 

EUD Business giver adgang til hovedforløb inden for detail, handel og event.


Sådan er det at være i lære

Christian og Simon er i gang med at uddanne sig til henholdsvis kontorassistent og salgsassistent. Begge har startet uddannelsen på EUX Business. I filmen fortæller de om, hvordan det er at gå på skolen og efterfølgende at være elev i en butik og på et kontor.

Hovedforløb_detail og kontor_2022


Lærepladsmesse 

Hvert år afholder vi lærepladsmesse på Learnmark Business EUD & EUX, hvor virksomheder tilbyder lærepladser inden for kontor, handel, detail og event. Her får Business-eleverne god mulighed for at høre mere om forskellige lærepladser, arbejdsopgaver og fremtidsmuligheder - og virksomhederne får mulighed for at møde kommende lærlinge.

I filmen kan du høre elever fortælle om at deltage i lærepladsmessen, som blev holdt sammen med Learnmark Tech EUD & EUX. Her deltog omkring 50 virksomheder, og mange elever kom hjem med gode kontakter til virksomheder, de vil søge læreplads hos.

Lærepladsmesse marts 2022


Speeddating

I løbet af skoleåret afholder virksomheder også speeddating med Business-elever, der ønsker at søge læreplads i deres virksomhed. Eleverne forbereder sig blandt andet ved at skrive en ansøgning og søge information om virksomheden.

I filmen kan du opleve, hvordan det gik, da elever fra Learnmark Business EUD & EUX var til speeddating med Bestseller. Eleverne havde omkring fem minutter til at overbevise Bestseller om, at de var de rette til.

Speeddating med Bestseller

Uddannelsesaftale 

Når du har fundet en læreplads, skal du og virksomheden underskrive en skriftlig uddannelsesaftale. Er du under 18 år, skal dine forældre eller værge også skrive under. 

Uddannelsesaftalen er en ansættelseskontrakt. De første tre måneder, du er ansat, er der gensidig prøvetid. 

Skoleoplæringscenter

Hvis du ikke har fundet en læreplads, når du har bestået grundforløbet, har du mulighed for, en måned efter du har afsluttet grundforløbet, at komme i skoleoplæring. Du skal kunne dokumentere, at du selv har gjort en aktiv indsats for at finde en læreplads.

Skoleoplæringscentret på Learnmark Business tilbyder skolepraktik inden for kontoruddannelsen.

Læs mere om vores skoleoplæringscenter

Trine Løkkegaard

Trine Løkkegaard

Erhvervskonsulent, Underviser

Learnmark Business