Salgsassistent 

Som salgsassistent skal du have lyst til at sælge og hjælpe kunder i butikken. Du skal være udadvendt, møde op med godt humør og være god til at kommunikere med kunder og kolleger. 

Arbejdet i butikken kræver god fysik – ofte står eller går du hele dagen. Har du let ved at skabe kontakt til andre mennesker, eller drømmer du om at blive butikschef eller have din egen butik, kan salgsassistentuddannelsen være den rigtige vej for dig. 

Du skal kunne lide at arbejde i et dynamisk miljø, hvor der af og til kan være travlt, og du skal være indstillet på at have vekslende arbejdstider.

Frida er salgsassistent i Bahne

Frida er EUX-elev på Learnmark Business EUD & EUX. Hun er salgsassistentelev i Bahne Regina i Aarhus, hvor hun blandt andet har ansvaret for sit eget område. Som EUX-elev bliver Frida både student og faglært, og undervisningen veksler mellem skole og praktik.

Salgsassistent i Bahne - Frida

Jobmuligheder

Salgsassistent er et speciale i detailhandelsuddannelsen, og uddannelsen kan tages med eller uden profil. Ved valg af profil skal du vælge blandt en række forskellige brancher i detailhandel. Det kan fx være isenkræmmer, fotohandler eller materialist.

Mads Emil Superbrugsen Læreplads Marts2023 (12)
Som detailelev i SuperBrugsen har jeg fra første dag haft meget ansvar. Jeg har ansvaret for frugt og grønt-afdelingen, hvor jeg blandt andet bestiller varer hjem og fylder varer op. Jeg må selv bestemme, hvilke varer jeg bestiller hjem, og holder godt øje med nøgletallene, så jeg hele tiden kan gøre det bedre.
Meget af det, jeg lærte i virksomhedsøkonomi og afsætning, kan jeg bruge, når jeg fx bestiller varer hjem, laver tilbud og udregner avance. På den måde er undervisningen på Learnmark Business meget tæt på det, vi kommer ud at arbejde med.
Der er mange karrieremuligheder inden for detailhandlen, og mit mål er en dag at blive butikschef.

Mads Emil, tidligere elev på Learnmark Business

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver vil variere meget - fra daglig kundekontakt, salg og eksponering af varer til planlægning og gennemførsel af salgsfremstød. 

Du har sammen med dine kolleger ansvaret for at modtage og præsentere varerne, og at butikken fremstår indbydende og salgsklar. Det kan både være i en fysisk butik eller en virtuel butik (e-handel).

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du er elev i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er elev i, kan se hinanden an.

I løbet af uddannelsen skal du gennemføre tre skoleophold a to uger. Her lærer du om fx

  • Butiksdrift, kundeservice
  • Butikskoncept
  • Salgsteknikker
  • Markedsføring.

Undervisningslokalerne ligner butikslokaler, og undervisningen er direkte relateret til dit arbejde i butikken.

Skoleopholdenes indhold: 

  • Modul 1: Salg og koncept
  • Modul 2: Koncept og produkt
  • Modul 3: Drift og koncept.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse