Salgsassistent

Som salgsassistent skal du have lyst til at sælge og hjælpe kunder i butikken. Du skal være udadvendt, møde op med godt humør og være god til at kommunikere med kunder og kolleger. 

Arbejdet i butikken kræver god fysik – ofte står eller går du hele dagen. Har du let ved at skabe kontakt til andre mennesker, eller drømmer du om at blive butikschef eller have din egen butik, kan salgsassistentuddannelsen være den rigtige vej for dig. 

Du skal kunne lide at arbejde i et dynamisk miljø, hvor der af og til kan være travlt, og du skal være indstillet på at have vekslende arbejdstider.

Frida er EUX-elev på Learnmark Business. Hun er salgsassistentelev i Bahne Regina i Aarhus, hvor hun blandt andet har ansvaret for sit eget område. Som EUX-elev bliver Frida både student og faglært, og undervisningen veksler mellem skole og praktik

JOBMULIGHEDER

Salgsassistent er et speciale i detailhandelsuddannelsen, og uddannelsen kan tages med eller uden profil. Ved valg af profil skal du vælge blandt en række forskellige brancher i detailhandel. Det kan fx være isenkræmmer, fotohandler eller materialist.

ARBEJDSOPGAVER

Dine arbejdsopgaver vil variere meget - fra daglig kundekontakt, salg og eksponering af varer til planlægning og gennemførsel af salgsfremstød. 

Du har sammen med dine kolleger ansvaret for at modtage og præsentere varerne, og at butikken fremstår indbydende og salgsklar. Det kan både være i en fysisk butik eller en virtuel butik (e-handel).

ADGANGSKRAV

ELEVPLADS / HOVEDFORLØB

Hovedforløbet varer to år, hvor du er elev i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er elev i, kan se hinanden an.

Frida er salgsassistentelev i Bahne Regina i Århus - hør hende fortælle om sine arbejdsopgaver og sin uddannelse.

Skoleophold

I løbet af uddannelsen skal du gennemføre tre skoleophold a to uger. Her lærer du om fx

  • butiksdrift, kundeservice
  • butikskoncept
  • salgsteknikker
  • markedsføring.

Undervisningslokalerne ligner butikslokaler, og undervisningen er direkte relateret til dit arbejde i butikken.

Skoleopholdenes indhold: 

  • Modul 1: Salg og koncept
  • Modul 2: Koncept og produkt
  • Modul 3: Drift og koncept.

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte mål, planlægge og aflevere opgaven, inden du kan afslutte din uddannelse.

Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lars Henrik Poulsen
M:+45 4212 7231E:lhp@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'