Fra HHX-elev til professionel fodboldspiller

Mads Bech fra Østbirk kombinerede Learnmark Gymnasium HHX med Sportscollege Horsens og en lynkarriere i AC Horsens. I dag er han professionel fodboldspiller i den engelske fodboldklub Brentford FC.

Indtil 18-årige Mads Bech finder sin egen lejlighed, bor han på et hotel i det vestlige London. Den 1. august 2017 skrev han under på kontrakten som professionel fodboldspiller i den engelske klub Brentford FC. Hverdagen som fodboldspiller i AC Horsens og HHX-elev på Learnmark Gymnasium har han skiftet ud med fuldtidsfodbold på højt niveau.

 ”Siden, jeg var helt lille og spillede fodbold i Østbirk, har jeg drømt om at komme til udlandet. Nu er jeg her, og det er fedt! Jeg får nye udfordringer, en ny spillestil og nye medspillere. Jeg har foreløbig spillet tre kampe, som vi har vundet, så det er en god start,” siger Mads Bech. 

HHX og sportscollege

For to år siden startede Mads Bech på Learnmark Gymnasium HHX og kombinerede det med at gå på Sportscollege Horsens. Sommeren 2017 afsluttede han 2. g på HHX, og han har nu sat sin uddannelse på stand by for at følge fodbolddrømmen.

”Jeg valgte HHX, fordi fagene interesserer mig, og fordi Learnmark har et godt samarbejde med Sportscollege Horsens og AC Horsens. Jeg var nødt til at have en struktureret hverdag, så jeg både havde tid til skole, lektier og træning. I starten gik det fint med at få det hele til at hænge sammen. Jeg prioriterede at få lavet alle mine afleveringer, men jeg har da indimellem – som de andre på HHX - siddet til langt ud på natten for at blive færdig.”

Mads Bech, tidligere HHX-elev

Læs mere: Sportscollege og HHX 

Du har kun én chance

Fodboldkarrieren rullede ifølge den unge midterforsvarer noget hurtigere, end han havde regnet med.  Allerede som 16-årig debuterede han på AC Horsens´ førstehold og blev i foråret 2017 anfører på U18-landsholdet.

 "Jeg blev bedre og bedre, og fodbolden tog mere og mere tid. Til sidst blev det mere fodbold end skole. Men man har kun én chance til at lave en fodboldkarriere. Derfor sagde jeg ja til at komme til Brentford,” siger han.

Mads Bech i AC spilletrøje

Masser af træning og vilje

I Brentford FC, som spiller i Englands næstbedste række, er der mange danske spillere og landsholdsspillere fra flere lande. Den første tid i klubben bruger Mads Bech på at falde til på holdet, lære holdkammeraterne og den nye hjemby London at kende. Ambitionerne er de samme.

”Jeg er startet stille og roligt ud på B-holdet, og mit mål er helt klart at blive fast mand for Brentfords førstehold. Jeg tænker ikke så meget over, at jeg er blevet solgt til udlandet. Jeg ved, at det handler om at træne, træne og træne, og at have viljen til at blive god,” understreger den tidligere AC Horsens-spiller.

Få fester, masser af hygge med venner 

Målet om at blive professionel fodboldspiller passer ikke sammen med masser af fester og alkohol, og det er Mads Bech helt afklaret med.

”Jeg er parat til at ofre fester og alkohol for at nå mit mål, men det er ikke det samme som, at jeg har mistet mit sociale liv. For mig er det vigtigt at holde god kontakt med vennerne, og det kan jeg gøre på mange andre måder end at feste og drikke alkohol,” understreger han.

 

Foto af AC Horsens og fotograf Kevin Welk