Foredrag og debat

Flere gange om året er der på Learnmark Gymnasium HHX foredrag med et aktuelt indhold. 

Det kan fx være politikere, iværksættere, musikere eller forskere, der fortæller om deres holdninger, erfaringer og viden inden for et særligt område. Efter foredraget er der ofte tid til debat med foredragsholderen, og I bruger måske foredraget som optakt til et projekt i undervisningen.

 

Se tre eksempler på foredrag

Politiske partier sidder på scenen

Politisk debat før kommunalvalg 

Hvis I havde 30 millioner kroner, som I ikke havde budgetteret med, hvad ville I så bruge dem til?  Hvordan vil I forbedre miljøet i Horsens? Hvordan vil I forbedre unges trivsel i Horsens Kommune?

Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som eleverne på Learnmark Horsens vil stille lokalpolitikerne til valgdebatter forud for kommunalvalget 2021.

 

Læs artikel: 1450 Learnmark-elever deltager i debatter forud for kommunalvalget

HHX eleverne Kathrine og veninde

Foredrag om global ulighed og migration 

Foredraget fik mig til tænke over mange etiske spørgsmål – som fx, hvordan man kan tillade sig at være over for andre mennesker. Han var god til at fortælle om alle de forfærdelige oplevelser, han havde haft på rejsen fra Lesbos til Danmark, og det var tankevækkende, at han kunne drage paralleller til Hitlers behandling af jøderne.

Kathrine, HHX-elev

Læs artikel: Foredrag om global ulighed og migration gav stof til eftertanke

Daniel Rye

Tankevækkende foredrag med Daniel Rye

At Daniel kunne stå foran så mange mennesker og fortælle sit foredrag så levende, åbenhjertigt og med så mange grusomme detaljer omkring det tragiske mareridt, han gennemgik, synes jeg er utroligt imponerende.

Sabina, HTX-elev

 

Læs artikel: Et opsigtsvækkende foredrag med Daniel Rye