24. maj 2018

Rejsebrev fra Paris: Victor læser på Sciences Po

Victor Backer er dimittend fra Learnmark Gymnasium HHX og i 2017 modtog han Grethe og Henning Skov Jensens Studielegat på 50.000 kr. Legatet var et tilskud til hans studieophold i Paris, hvor han læser sin kandidatuddannelse på Institut d’études politiques de Paris. Her kan du læse Victors rejsebrev fra Paris

Jeg er kandidatstuderende på Sciences Po i Paris, hvor jeg til dagligt læser statskundskab på Master niveau. Jeg har nu næsten gennemført de to første semestre af min kandidatuddannelse i Paris.

Selvom arbejdsbyrden i perioder er ekstrem høj, da vi i alt har 8 fag pr. semester, er det faglige udbytte også meget højt. Muligheden for at kunne blive undervist af tidligere Premierministre, eksempelvis Enrico Letta tidligere Italiensk Premierminister, eller EU kommisærer, eksempelvis den tidligere konkurrencekommissær Joaquín Almunia, er bestemt en enestående mulighed der ikke kunne have ladet sig gøre uden hjælp fra Grethe og Henning Skov Jensen studielegat.

Der har heldigvis også været tid til at udforske denne smukke by. At være i stand til at opleve de forskellige årstider, og alt hvad de har at byde på, i sådan en vidunderlig by som Paris er en oplevelse jeg vil tage med mig når jeg engang forlader byen.

Med hensyn til min nærmeste fremtid, har jeg bestemt mig for at holde et såkaldt ”Gap-year” hvor jeg vil gennemføre nogle studierelevante praktikophold. Som mit første praktikophold, skal jeg til Bruxelles i et halvt år, hvor jeg vil arbejde for Dansk Industris kontor i Bruxelles – hvis rolle er at repræsentere danske virksomheders interesserer vis-à-vis EU.