25. marts 2019

Fra Learnmark Gymnasium HHX til Green River College i Seattle

Emilie Vangkilde går i 2.g på Learnmark Gymnasium HHX og var tre uger i USA, hvor hun var på skoleophold på Green River College i Seattle. Hun boede hos sin værtsfamilie sammen med to andre piger fra Learnmark Gymnasium HHX.


Skrevet af Casper Kanta Doktor, HHX-elev


 

"På vores studietur gik vi i skole i halvanden til to uger. Vi havde et undervisningsforløb derovre, som vores klassekammerater havde herhjemme. Vi fik undervisningen på Green River College i Seattle og nogle oplæg af lærerne, der var med herhjemme fra.

Vi skulle have været på skolen i alle tre uger, vi var afsted, men fordi Seattle blev ramt af et snevejr, valgte de at lukke vores college. Derfor havde vi mere tid sammen med vores værtsfamilier.

Vi havde økonomifag og engelsk, hvor vi lærte om globalisering. Det mindede meget om vores fag herhjemme, men bare på engelsk. Vi blev en del af en klasse, hvor vi blandt andet fremlagde i en engelsktime.

Jeg valgte collegestudieturen, fordi jeg gerne ville prøve at bo privat hos en værtsfamilie, hvor jeg ikke var så afhængig af skolen. Jeg følte mere, at jeg var afsted på egen hånd og skulle klare mig selv."

Emilie, HHX-elev 

Fag og fritid

Fag på skemaet i Seattle

  • Cultural Globalization
  • Economic Globalization
  • Political Globalization
  • Project Planning
  • English

Fritidsaktiviteter

  • Sightseeing i Seattle
  • Udflugt til Victoria i Canada
  • Hygge med værtsfamilierne

"Learnmark Gymnasium giver en unik mulighed for at prøve at gå på college i USA og bo hos en værtsfamilie. Jeg får nok ikke den samme mulighed for at bo hos en familie igen, som jeg gjorde på den tur.

Jeg boede sammen med Cecilie Vestergaard og Victoria Tolstrup hos Josh, vores værtsfar. Vi brugte meget tid med vores værtsfar, især fordi skolen var lukket det første stykke tid.

Vores værtsfamilie blev vores familie i den tid, vi var afsted. Josh var god til at hjælpe os. Han hentede os fx, hvis det ikke passede med en bus. Vi brugte meget tid sammen og spiste med ham hver aften hjemme hos ham.

Jeg har udviklet mit sprog derovre og har fået et bedre engelsk ordforråd. Jeg har også lært en del om den amerikanske kultur. Deres indstilling til fx deres arbejde er mere firkantet end herhjemme, så de arbejdede overhovedet ikke, da der var snevejr.

Jeg synes, at skolen har lavet en god studietur, som er anderledes og giver mulighed for at prøve noget nyt. Det er fedt at repræsentere skolen som et godt forbillede, og jeg var glad for at være med på turen."
 
Emilie, HHX-elev