4. oktober 2019

EUX-elever på studietur til Edinburgh

Christian og Thor var i september 2019 med hele EUX-holdet på hovedforløb 2 på studietur til Edinburgh. Her prøvede de blandt andet at spille på sækkepibe, og de fik viden om byens og Skotlands historie.

"En af dagene var jeg med en klassekammerat på museet Camera Obscura, hvor vi i den interaktive udstilling lærte rigtig meget om Edinburghs og Skotlands historie. Det var vildt spændende og en af de bedste oplevelser på turen.

Det har også været en meget social tur, hvor vi har været rigtig meget sammen og hygget os på værelserne.

Vi har haft Skotland som tema i engelsktimerne, så vi var godt forberedte til turen. Her har vi blandt andet læst om byens seværdigheder, Skotlands historie og digte af Robert Burns."

Christian, EUX-elev

"En af dagene var vi på tur til South Qeensferry, som ligger lidt uden for Edinburgh. Det er en lille by med nogle gigantiske broer, der går over floden River Forth, som munder ud i Østersøen. Her havde vi en god dag, hvor vi både havde fælles oplevelser og tid til at gå rundt i området på egen hånd.

Om aftenen måtte vi selv bestemme, hvad vi ville lave. Så hyggede vi os på værelserne, hvor vi spillede kort og terninger.

I Edinburgh gik vi på The Royal Mile, som er en brostensgade, der går gennem den gamle bydel til Edinburgh Castle. Her fortalte en guide os om Edinburghs historie. Det gjorde særligt indtryk på mig, at slottet aldrig er blevet indtaget – at det er helt ubesejret.

En dag tog vi toget til arbejderbyen Glasgow, som er meget anderledes i forhold til Edinburgh. Vi var på fotosafari i byen, hvor vi skulle finde gavl- og vægmalerier. Det var ret sjovt! Vi var også på sækkepibemuseum, hvor vi prøvede at spille sækkepibe, og efter den oplevelse tvivler jeg på, at nogen på holdet kommer til at spille på sækkepibe igen.

Vi var også på ghost-tour, hvor vi hørte om Edinburgh i 1700- og 1800-tallet. Vi havde en meget god guide, som virkelig kunne gøre historien spændende. Det var nok den bedste oplevelse på hele turen.

I Edinburgh er der mange referencer til Harry Potter, og det var meget sjovt at se fx skolen, som mange mener har været inspiration for Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry."

Thor, EUX-elev