24. januar 2020

GF1-elever bygger hundehus i eget design

De grundforløb 1-elever, der har valgt at fortsætte på grundforløb 2 inden for byggeri, afsluttede GF1 med at tegne og bygge et hundehus.

Eleverne måtte selv bestemme husets udformning og materialer, mens der var krav om, at hundehuset skulle indeholde materialer og arbejdsmetoder, som tømrerne, murerne og struktørerne bruger.

Først skulle eleverne tegne en skitse af deres drømme-hundehus, og herefter skulle de lave en mere målfast tegning.

Sebastian, Johannes og Andreas støbte som den eneste gruppe et hundehus i beton.

Sebastian er nu i gang på GF2 hos anlægsstruktørerne, Andreas er på GF2 hos tømrerne, og Johannes går i dag i skole i Ulfborg, hvor han er startet på uddannelsen til maskinfører.

Projektet: Tegn og byg et hundehus

Vi var på et tidspunkt foran vores tidsplan, men så kom vi bagud, da vi kom til taget. Det så forkert ud på huset, så vi lavede det om. Heldigvis fik vi indhentet den tabte tid, så vi også kunne nå at lave belægning foran hundehuset.

Andreas – fra GF1 til tømrer

Det her projekt har været rigtig godt, fordi vi har arbejdet meget selvstændigt, vi skulle selv få idéen til, hvordan vores hundehus skulle se ud - og vi skulle selv løse problemerne.

Sebastian – fra GF1 til anlægsstruktør

Betonvæggene i hundehuset er støbt med en forskallingsteknik, som vi ikke havde prøvet før. Det lærte vi rigtig meget af!

Johannes – fra GF1 til maskinfører

Det sværeste i projektet var at lave armeringen og forskallingen – og at få taget til at passe. Det lavede vi, mens betonen tørrede.

Andreas – fra GF1 til tømrer

Om undervisningen på GF1

Da jeg startede på GF1, var jeg i tvivl, om jeg ville uddanne mig til murer, tømrer eller struktør. Gennem de forskellige projekter på GF1 er jeg blevet bekræftet i, at jeg skal være struktør.

Sebastian – fra GF1 til anlægsstruktør

Jeg har været meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge, men jeg synes, det er fedt at arbejde med træ og fortsætter på uddannelsen til tømrer.

Andreas – fra GF1 til tømrer

Jeg havde ikke hørt om uddannelsen til industritekniker, før vi var hos dem i et af vores GF1-projekter. Selvom det ikke er det, jeg vil uddanne mig til, er det godt at kende til andre uddannelser, så man er mere sikker på det, man vælger.

Sebastian – fra GF1 til anlægsstruktør