28. juni 2021

Handelselever hos Jual A/S har styr på virksomhedens produkter

Jual A/S i Juelsminde producerer tilbehør til tage og facader til byggeindustrien. Virksomhedens handelselever bliver en del af en salgsafdeling på omkring 10 medarbejdere, hvor de blandt andet lærer at udregne tilbud og yde god kundeservice.

Hos Jual A/S har man i tre år uddannet handelselever, og virksomheden har netop ansat en ny. Ifølge HR-partner Christina Roslyng har der i år været færre ansøgere til elevstillingen.

"Det kan der være mange årsager til. Måske er det en konsekvens af et år præget af Covid-19, eller også er det et udtryk for, at de unge mennesker ikke søger den type elevstillinger," fortæller Christina Roslyng, HR-partner i Jual A/S.

Kendskab til produktionen

For at en handelselev kan yde den bedste kundeservice, starter handelselever hos Jual A/S med 6-8 måneders introduktion i produktionen. Her prøver de at arbejde i de forskellige afdelinger, så de får kendskab til virksomhedens produkter, produktionsflow og leveringstid.

Det er et kæmpe plus, at vores elever kender produkterne, fordi de selv har været med til at lave dem. Det er måske ikke lige de arbejdsopgaver, de først tænker på, når de søger en elevplads hos os, men selv om det måske kan afholde nogle unge fra at søge jobbet, fastholder vi proceduren. Vi har nemlig gode erfaringer med, at vores elever hurtigt oplever succes i deres elevstilling, fordi de har arbejdet i alle led af produktionen.

Christina Roslyng, HR-partner i Jual A/S

Virksomhedens krav til eleverne

Som handelselev hos Jual A/S har man dagligt stor kundekontakt, hvor man skal kunne navigere i et stort produktsortiment. Når Christina Roslyng skal ansætte en ny handelselev, går hun først og fremmest efter personlige egenskaber.

"Man skal kunne samarbejde og sparre med sine kolleger, man skal turde stille spørgsmål, og så skal man have lyst til at lære nyt. Det er en fordel at være talstærk, fordi man skal kunne regne tilbud ud. Ellers skal man være glad for at tale med kunderne og yde god service, og har man lidt teknisk interesse gør det ikke noget, da det fx kan være en fordel, at man kan læse tegninger," fortæller Christina Roslyng, HR-partner i Jual A/S

Mange af disse egenskaber lægger sig op ad virksomhedens værdier ordentlighed og troværdighed – værdier, der afspejler sig i blandt andet stærke relationer til kunderne, som handelseleverne også er med til at opbygge.
Vi har et energisk miljø i virksomheden, og det er godt med en blanding af unge og nogle med mange års erfaring. Det giver god energi i en travl arbejdsdag. Og så håber vi altid, at det ender med en fastansættelse efter elevtiden.

Christina Roslyng, HR-partner i Jual A/S