4. februar 2020

Learnmark-elever holdt fed fest for byens unge

Stjerne-kunstnerne Alexander Oscar med band, TopGunn, Citybois og ADHD fyrede op under Learnmark-festen fredag den 31. januar 2020. Her festede 1350 Learnmark-elever og deres venner til en fed fest i Forum Horsens – en fest arrangeret af skolens elevrådsrepræsentanter og festudvalg.

Pigerne hvinede og rakte hænderne frem i vild begejstring, da Alexander Oscar for alvor skød Learnmark-festen i gang. Det var ikke spor ’Complicated’, og der var 100 procent ’Chemistry’ mellem publikum og aftenens første artist, der havde taget sit band med. 

”Har I det godt?” spurgte Alexander Oscar midt i koncerten, og publikum svarede prompte med et rungende ’ja’. ”Har I det rigtig godt?” gentog han, og publikum kvitterede med et endnu højere ’jaaaaahhhhh’.

Kærlighed til Citybois

Mængden af sangglade piger og drenge steg, da Citybois gik på scenen. De gav for alvor Learnmark-festen X-Factor og fik endnu flere til at danse og synge med. Popduoen sluttede deres koncert med at synge et nummer sammen med aftenens næste kunstner, som var TopGunn. 

”Tusind tak for al de kærlighed I har vist os,” sagde Citybois-drengene, da de forlod scenen og en god fest i Forum Horsens, og TopGunn fortsatte: 

”Det er ikke alle, der får Thor, Anthon og TopGunn på samme tid. Det her er til jer – og kun jer. I skal ikke ringe til TopGunn og Citybois og tro, det bliver en kedelig fest.” 

Det havde fest-arrangørerne nu heller ikke regnet med, og TopGunn fyrede som forventet op under festdeltagerne.

Publikum rækker ud efter sanger

Målet er nået: En fed fest med fed stemning

ADHD sluttede aftenen af, og her var de 1350 deltagere varmet godt op til at synge med på lå-lå-omkvædet til sangen ’Pizza’ – og selvom Learnmark-festen lukkede, før fuglene begyndte at synge, var det med en følelse af, at de Learnmark-elever, der havde arrangeret festen, havde nået deres mål. En fed fest med fed stemning for Learnmark-elever og deres venner.

Sanger står med armene i vejret. Der er gult lys bagved

Travl festudvalgsformand: Det har været besværet værd!

2. g-eleven Frederik Elmann Jensen, som også er festudvalgsformand på Learnmark Gymnasium HHX og HTX, påtog sig et stort ansvar i både planlægning og afvikling af Learnmark Festen 2020. Hans Learnmark-fest blev derfor en helt anden, end den hans kammerater deltog i. 

”Det har krævet meget at planlægge denne fest, men jeg er også den type, der ikke kan lade være med at blande mig. Derfor har jeg haft en del ansvar i forhold til både booking af kunstnere, billetter og markedsføring af festen. Jeg synes, det er fedt, når folk har en fed fest, og jeg har som festudvalgsformand vænnet mig til, at jeg ikke drikker ret meget til festerne. I aften har jeg været med backstage, hvor jeg stod på scenen og så ud over hele festen, og her så jeg, at det har været hele besværet værd!” fortalte den unge festarrangør, mens den sidste kunstner stadig var på scenen. 

Han stod flere dage i ugen før festen op kl. 5.00 for at besvare over mere end 120 spørgsmål om Learnmark-festen, som folk havde sendt til ham. Derudover har han de seneste uger haft travlt med seks afleveringer og forberedelser af tre ugers studieophold på i Seattle, USA. 

Men han kunne med stolthed tage flyveren mod USA søndag morgen, for han var, sammen med repræsentanter fra skolens elevråd og festudvalg, med til at arrangere årets fest for 1350 Learnmark-elever og deres venner.

Masser af elever kigger op på scenen hvor sangeren står

Sikker fest

Omkring 40 professionelle vagter, samaritter, SSP-ansatte og medarbejdere fra Learnmark Horsens var med hele aftenen for at skabe en sikker fest for de mange festglade unge, der i fem timer gav den gas i Forum Horsens. 

”I betragtning af, hvor mange festlige unge der var samlet på et sted, er det meget begrænset, hvor mange episoder der har været i løbet af aftenen. Det bekræftede vagtselskabet også ved den afsluttende briefing efter festen. Der var generelt en rigtig god stemning med masser af unge mennesker, der havde lyst til at skabe en god fest sammen,” fortæller Lone Ørsted, udviklingschef på Learnmark Horsens, der var elevernes kontaktperson i planlægningen af festen. 

Learnmark Horsens afholder hvert andet år en fest for alle skolens elever, som har mulighed for at invitere en ven med til festen. Learnmark-festen bliver på den måde også en fest for lokalområdets unge.