28. juni 2021

Virksomheder mangler ansøgere til elevpladser inden for butik og kontor

Der er elevpladser inden for kontor, handel og detail til unge og voksne, der kan og vil faget. Det viser antallet af jobopslag med elevpladser på Learnmark Business’ Facebookside JobNyt og landsdækkende tal for indgåede elevplads-aftaler.

Drømmer man om et job, hvor man fx sælger tøj i en modebutik på gågaden, rådgiver om værktøj i en landsdækkende byggemarkedskæde, eller hvor man er en del af en indkøbsafdeling i en stor international virksomhed. Så er der i øjeblikket gode muligheder. Det viser blandt andet antallet af jobopslag på Facebooksiden JobNyt – Learnmark Business, hvor både store og mindre virksomheder hver uge har mange ledige elevstillinger inden for detail, handel og kontor.

 

Se ledige lærepladser på Facebooksiden Jobnyt

 

Mange ledige elevpladser

Trine Løkkegaard, der er erhvervskonsulent på Learnmark Business, er bindeled mellem skoler og virksomheder, der søger elever. Hun har i øjeblikket en liste med 16 virksomheder i lokalområdet, som efterspørger ansøgere til deres elevpladser.

 

”Vi har som skole god kontakt til de lokale virksomheder, og i øjeblikket ringer mange til mig for at høre, om jeg ikke kan hjælpe dem med at finde ansøgere til deres elevpladser. At der er rigtig gode muligheder for at få en elevplads, er også en god nyhed til de unge og voksne, der overvejer at starte på en merkantil erhvervsuddannelse – de kan roligt starte hos os, for der er masser af elevpladser at søge,” understreger Trine Løkkegaard.

 

Hun roser samtidig erhvervslivet for at ansætte mange elever.

 

”Når jeg sidder i min bil efter at have besøgt virksomheder, tænker jeg hver gang: ”Sikke en fed chance for en af vores elever. Her er endnu en elevplads med udfordrende arbejdsopgaver og karrieremuligheder.”  Det ærgrer mig bare, at der ikke er flere unge, der ser fremtidsmulighederne i en uddannelse inden for fx økonomi, salg og indkøb,” siger Trine Løkkegaard.

 

I 1. kvartal 2021 er der på landsplan indgået 43 procent flere elevpladser inden for fx spedition og shipping, digital handel og offentlig administration i forhold til samme periode i 2020. Den kraftige vækst er et meget tydeligt tegn på, at der er rigtig mange elevpladser at søge, og virksomhederne efterlyser ansøgere. 

Fokus på karrieremuligheder

Learnmark Business sætter fremadrettet endnu mere fokus på de merkantile uddannelsers indhold og fremtidsmuligheder over for unge og voksne, som skal vælge uddannelse.

 

”Vi skruer på Learnmark Business op for formidlingen af de mange karrieremuligheder, som en af vores mange uddannelser giver – vi vil gøre det endnu mere synligt for både unge og voksne, at et elevjob i en virksomhed er en uddannelsesstilling, som kan være starten på fx en lederkarriere,” understreger erhvervskonsulenten.

 

Elev- og lærepladser til dem, der kan og vil

I november 2020 indgik regeringen, FH, DA, Danske Regioner og KL en ny Trepartsaftale om flere lærepladser. Omtalen af Trepartsaftalen kan ifølge Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, godt få unge og forældre til at tro, at der mangel på lærepladser, men sådan forholder det sig langt fra.

 

”Der er elev- og lærepladser til dem, der kan og vil inden for stort set alle brancher i Horsens og omegn. Det gælder både inden for de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser, og det er en god tryghed for unge og voksne, når de skal vælge uddannelse – og Trepartsaftalen giver en ekstra sikkerhed for, at man kan gøre den uddannelse færdig, som man starter på,” understreger Niels Yde.

Læs mere om, hvordan du kan starte din uddannelse