10. maj 2022

Legater for 180.000 kr. til rejselystne studerende

Learnmark Gymnasium HHX & HTX har for 9. gang uddelt Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat til en samlet værdi på 180.000 kroner. De seks modtagere er Learnmark-studenter, der alle ønsker at tage en del af deres uddannelse på et universitet i udlandet.

USA, Australien, Norge, England, Italien og Østrig. Det er internationale studiebyer, som seks studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX i efteråret 2022 skal studere i – og de har netop modtaget hver 30.000 kroner fra Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat.

Legatet bliver uddelt en gang om året til HHX- og HTX-studenter fra Horsens, som blandt andet har en konkret plan for et professionsrettet studieophold i udlandet, som kan dokumentere gode resultater under uddannelsen og har medvirket til at skabe et godt lærings- og skolemiljø – både i gymnasiet og på studiet.

Fredag den 6. maj 2022 blev legaterne overrakt til modtagerne ved et festligt arrangement, hvor legatmodtagernes familier også var inviteret. To af årets modtagere fik tildelt legaterne i 2021, og de udbetales først nu, da deres studieophold i udlandet blev udskudt på grund af coronaepidemien.

Legatmodtagere

 

Alexander Gram Jensen
Studieophold: MBA, Kellogg School of Management, Northwestern University i Chicago, USA

 

Emma Telling
Studieophold: Aston University, Birmingham, England

 

Joachim Dahl Steensbjerre
Studieophold: Universitetet i Oslo, Norge

 

Mikkel Graulund Jørgensen
Studerer Master of Commerce på University of Sydney, Australien (siden februar 2022)

 

Lasse Lund
Studieophold: Bocconi University i Milano, Italien
Søgte 2021 – studieophold og legat udskudt på grund af corona

 

Markus Munck Sørensen
Studieophold på Wirtschaftsuniversität i Wien, Østrig
Søgte 2021 – studieophold og legat udskudt på grund af corona

Mange kvalificerede ansøgere

Legatudvalget består af blandt andre legatgiver Henning Skov Jensen, direktør Niels Yde og rektor Sune Agger, og det har ifølge rektoren været meget svært at vælge årets fire legatmodtagere.

”Jeg bliver simpelthen så stolt, når jeg læser legatansøgningerne fra dygtige, ambitiøse og engagerede studerende, og vi kunne nemt have uddelt dobbelt så mange legater. Jeg husker dem alle fra deres gymnasietid, og jeg er helt sikker på, at de vil få det maksimale ud af deres studieophold i udlandet – både fagligt, kulturelt og socialt,” siger Sune Agger.


Legatgiverne har rødder i Horsens

Siden 2013 har Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat hjulpet studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX med at realisere deres studier i udlandet. Grethe og Henning Skov Jensen har rødder i Horsens, hvor Henning Skov Jensen gik på daværende Horsens Handelsskole. De har i mange år boet i USA, og efter en succesfuld erhvervskarriere over there ønskede ægteparret at inspirere unge i Horsens til også at rejse ud i verden. 

”Grethe Skov Jensen døde desværre her i foråret 2022, og vi er meget taknemmelige for, at Henning Skov Jensen fortsat ønsker at uddele legatet. Han har også her i foråret været med i udvælgelsesprocessen, og vi sender ham de bedste ønsker og varmeste hilsener her for Horsens,” understreger Sune Agger.


Legatmodtagerne har ordet

Alexander står sammen med Niels Yde og Sune Agger

Alexander Gram Jensen, 23 år

Studerer Cand.merc. International Business på CBS. Studieophold: MBA, Kellogg School of Management, Northwestern University i Chicago, USA. Student fra Learnmark Gymnasium HTX 2017.

 

”Jeg glæder mig til at teste idéen om at bo i udlandet i en længere periode – og til at rejse ud i verden for at lære nyt. Jeg ser meget frem til alle de outstanding undervisere, jeg skal have på universitetet. Her skal jeg blandt andet have faget How to run and lead a startup, hvor underviseren er tidligere CEO i Walmart.

Det bliver spændende at blande studie på et af verdens bedste universiteter med kulturoplevelser, og jeg er taknemmelig for, at jeg gennem legatet får mulighed for at komme på samme track, som legatgiverne.”

Emma står sammen Niels Yde og Sune Agger

Emma Telling, 22 år

Studerer psykologi på Aarhus Universitet. Studieophold: Aston University, Birmingham, England. Student fra Learnmark Gymnasium HHX 2018.

”Jeg har altid drømt om at komme på udveksling, og jeg er både glad og beæret over at modtage legatet. Det gør en kæmpe forskel! På psykologistudiet er det svært at komme til udlandet, og det er især svært på bacheloren, men jeg gik benhårdt efter det, nu lykkes det hele, og det er jeg bare så glad for. 

På universitetet i Birmingham er der mange flere fede valgfag end herhjemme, og jeg overvejer at vælge fagene kvantitativ metode og Crime and Justice. 

Jeg forventer at få rigtig meget ud af mit studieophold i England – både fagligt og personligt, og jeg glæder mig til at studere i udlandet og møde mennesker fra hele verden.”

Joakin sammen med Niels Yde og Sune Agger

Joachim Dahl Steensbjerre, 25 år

Studerer Cand.oecon. på Syddansk Universitet. Studieophold på Universitetet i Oslo, Norge. Student fra Learnmark Gymnasium HHX 2016.

”På Universitetet i Oslo kan jeg blandet andet få faget teoretisk makroøkonomi, som jeg ikke kan få på SDU. Jeg ser i det hele taget frem til et meget interessant fagudbud på universitetet, hvor de har en god afdeling med økonomiske fag. Jeg forventer at blive dygtigere inden for de fag, som jeg interesserer mig for. Det er blandt andet økonomisk modellering og årsagssammenhænge, hvor man arbejder med effekten af de tiltag, man laver. 

Jeg glæder mig også til den norske natur og til at opleve den norske kultur helt tæt på, og jeg sender legatgiverne en kæmpe tak for at have taget min ansøgning i betragtning.”

Lasse sammen med Niels Yde og Sune Agger

Lasse Lund, 23 år

Studerer Cand.merc. Finance and International Business på Aarhus Universitet. Studieophold på Bocconi University i Milano, Italien. Søgte 2021 – studieophold og legat udskudt på grund af corona. Student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2018.

”Jeg vil rigtig gerne vende mig ud mod det internationale samfund, og jeg drømmer om i fremtiden at arbejde i en international virksomhed med kolleger fra hele verden. 

Det bliver spændende at opleve et internationalt studiemiljø og at møde udvekslingsstuderende fra hele verden. På universitetet Bocconi i Milano vil jeg gerne have fagene Finance, Management Consulting og Banking and Fintech, hvor man arbejder med trading, kapitalforvaltning, ledelsesrådgivning og finansiel teknologi. 

Jeg vil også gerne takke legatgiverne for at give mig muligheden for, at jeg kan opbygge mig en international profil."

Markus sammen med Niels Yde og Sune Agger

Markus Munck Sørensen, 24 år

Studerer Cand. Finance & Investment på CBS. Studieophold på Wirtschaftsuniversität i Wien, Østrig. Søgte 2021 – studieophold og legat udskudt på grund af corona. Student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2017.

”Jeg har altid været glad for at rejse ud i verden, og på HHX fik jeg for alvor blod på tanden, da gik jeg på en studieretning med mange sprogrejser. Nu ser jeg frem til at studere et semester i Wien, hvor jeg blandt andet skal have fag inden for management og finance. På CBS har jeg været vært for udenlandske studerende, og til efteråret er det mig, der er gæst. Det bliver spændende at opleve det fra den anden side og ikke mindst at møde en masse nye mennesker fra andre lande.”

Mikkel Graulund Jørgensen, 23 år

Studerer Master of Commerce på University of Sydney, Australien (siden februar 2022). Tidligere studerende på International Business på CBS. Student fra Learnmark Gymnasium HHX 2017

Mikkel deltog ikke i legatoverrækkelsen, da han allerede studerer i Australien.