2. august 2021

Tobaksfri skoledag fra 1. august 2021

Fra 1. august 2021 er Learnmark Horsens tobaksfri i undervisningstiden - som alle andre uddannelsesinstitutioner i Horsens og resten af Danmark.

Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på skolens tre adresser (Strandpromenaden 4c, Vejlevej 150 og Stadionsvej 2) ikke må forbruge tobaksprodukter fra kl. 8.00 til kl. 17.00, hvor det sidste undervisningsmodul slutter. 

Tobaksforbuddet er også gældende uden for skolens område, og man må derfor ikke forlade skolens område for at forbruge tobaksprodukter i undervisnings- og arbejdstiden. 

Politikken gælder for alle typer af tobaksforbrug, herunder også E-cigaretter og snus. 

Sociale arrangementer som fx fester, bar og caféer er også tobaksfri og brug af tobaksprodukter betyder bortvisning fra arrangementet. 

På studieture er der tobaksfri tid i al den fælles planlagte tid. Derudover skal man følge stedets regler. 

Læs mere om sanktioner i forbindelse med brud på reglerne om tobaksfri undervisningstid i studie- og ordensreglerne på den pågældende uddannelse. 

Learnmark Horsens uddanner rygestop-coaches, som kan hjælpe elever, kursister og medarbejdere med ønsket rygestop. 

Den tobaksfrie undervisningstid indføres som lov pr. 1. august 2021. Formålet er at begrænse antallet af nye rygere, skabe flere gode leveår i de unges fremtid samtidigt med at forbedre indlæringsevnen og den generelle trivsel og sundhed.