2. august 2021

Virksomheder i lokalområdet søger lærlinge

88 navngivne virksomheder primært i Learnmark Techs område forventer i løbet af det kommende år at ansætte lærlinge inden for byggeri, transport eller industri. 

I Horsens og omegn er der lærepladser til dem, der kan og vil. Det har der været i flere år, og den tendens fortsætter. 

Learnmark Tech har i juni 2021 ajourført en liste med i alt 88 navngivne virksomheder, som forventer at ansætte en eller flere lærlinge i løbet af det næste år. Lærepladserne er fordelt inden for brancherne bygge og anlæg, industri og transport med bygge- og anlægsfagene som det område med flest ledige lærepladser i øjeblikket. 

Lærepladsgaranti

For Kim Clausen, der er afdelingschef på Learnmark Tech, er listen med de 88 virksomheder et stærkt signal til de unge og voksne, der overvejer at uddanne sig til fx smed, murer, struktør, lageroperatør eller industritekniker.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech
Jeg tør godt sige, at der inden for de fleste af de uddannelser, vi har på Learnmark Tech, er læreplads til alle, der kan og vil faget. Det er altså ikke udsigten til at stå uden læreplads, der skal afholde unge og voksne fra at søge ind på en teknisk erhvervsuddannelse – de kan trygt starte på Learnmark Tech, og vi skal nok hjælpe dem med at finde den rigtige læreplads til dem.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech

I november 2020 indgik regeringen, FH, DA, Danske Regioner og KL en ny Trepartsaftale om flere lærepladser. Det betyder blandt andet, at man på Learnmark Tech igangsætter forskellige tiltag, der styrker elevernes muligheder for at indgå en lærepladsaftale i løbet af grundforløb 2. 

Uddannelse for både unge og voksne

Er det mindre en 14 måneder siden, man har afsluttet 9. eller 10. klasse, starter man på grundforløb 1. Her prøver man på Learnmark Tech skolens forskellige uddannelser inden for teknologi, byggeri og transport eller hotel og restaurant, så man efter de 20 uger kan træffe sit endelige uddannelsesvalg på et stærkt grundlag. Herefter fortsætter man på grundforløb 2. 

På grundforløb 2 har man i 20 uger undervisning målrettet det fag, man ønsker at uddanne sig indenfor. Er det mere end 14 måneder siden, man gik ud af 9. eller 10. klasse, starter man direkte på grundforløb 2. Herefter fortsætter man i lære i en virksomhed i typisk 3-4 år. 

Har man efter grundforløb 2 ikke indgået en lærepladsaftale med en virksomhed, kan man komme i skolepraktik.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech
Skolepraktik er en god bufferordning for de af vores elever, som har brug for lidt ekstra tid til at finde den rette læreplads for dem. Vi har på Learnmark Tech meget få i skolepraktik – antallet af skolepraktikelever var først i juni på kun 4 elever, men skolepraktikordningen er en god sikkerhed at have, uanset om man er ung eller voksen.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech

Tæt samarbejde med lokale virksomheder 

Et godt match mellem lærling og virksomhed er meget vigtigt. Derfor prioriterer undervisere og ledere på Learnmark Tech at have et tæt samarbejde med de lokale virksomheder.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech
Jeg vil gerne takke erhvervslivet for at bakke op om uddannelse af unge og voksne, så vi ved fælles hjælp sikrer den nødvendige arbejdsstyrke i de kommende år. Det er som skole en tryghed at have, når vi starter nye hold op to gange om året.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech

Torsdag den 12. august 2021 er første skoledag på Learnmark Tech for nye elever på både grundforløb 1 og 2, og man kan sende sin ansøgning helt frem til skolestart på optagelse.dk. For unge og voksne, der starter direkte på grundforløb 2, er der også skolestart hvert år i januar.   

 

Se ledige lærepladser på Learnmark Tech