4. februar 2023

Chris fra Struer er Danmarks bedste tagdækkerlærling

Høj faglighed, præcision og målrettethed. Så kort kan man beskrive Danmarks bedste tagdækkerlærling, Chris Grønbæk Schou, der netop vundet DM i Skills 2023 inden for sit fag. Han er i lære hos KN Tagdækning i Struer og tager sit hovedforløb på Learnmark Tech i Horsens. 

”Jeg kan ikke være i mig selv. Jeg er så megastolt og megaglad. Den her medalje betyder helt vildt meget, og den er et bevis på, at jeg i år er den bedste lærling til mit håndværk.” Sådan sagde Chris Grønbæk Schou umiddelbart efter afslutningsceremonien til DM i Skills 2023.

Her havde han 21 timer til at lave to forskellige tagdækkeropgaver: Tagdækning af skråtag med listedækning, vindue og tagdækning af fladt tag monteret med planten sedum.

Chris sammen med Ib, tagdækkerfaglærer

Mere ro på, når det er anden gang

Det er anden gang Chris Grønbæk Schou deltager i DM i Skills. Han har været glad for, at han inden konkurrencen havde prøvet at lave opgaven et par gange før, og at han havde prøvet al den opmærksomhed, der følger med, når man konkurrerer om danmarksmesterskabet.

”Det var en fed følelse sidste år. I år er det en endnu federe følelse. Jeg kendte til det pres, det er at være til DM i Skills, jeg har været godt med fra starten, og jeg har meget bedre kunnet nyde det i år. Jeg har også haft overskud til at hyggesnakke lidt med publikum,” fortæller den storsmilende DM-vinder med medaljen om halsen.

Chris Grønbæk Schou holder velfortjent fri på mandag, men tirsdag er han igen tilbage i Kn Tagdækning, hvor en god arbejdsdag på taget venter.

Anlægsstruktørerne sammen med faglærer Johnny

Stolt direktør

Direktør på Learnmark Horsens, Niels Yde, besøgte DM i Skills på konkurrencens 2. dag, hvor han oplevede deltagernes engagement og målrettethed.

”Jeg er dybt imponeret over alle vores elever. De giver alt, hvad de har i sig og mere til. De viser os det ypperste håndværk under svære konkurrencevilkår og med masse af tilskuere på sidelinjen. Det kræver overskud og aftvinger respekt,” siger Niels Yde.

Han havde naturligvis heppet på, at nogle af Learnmark-deltagerne vandt, og han sender stor ros til alle og en særlig hilsen til vinderen.

”De skal alle være stolte af at have deltaget i DM i Skills. Det er de færreste, der prøver det. De skal også alle være stolte af deres præstationer, uanset om de vandt eller ej. Og så vil jeg gerne sende en særlig hilsen og et stort TILYKKE med sejren til vores vinder, Chris,” understreger direktøren, der også sender stor ros videre til faglærere og mestre, som har andel i det flotte DM-arbejde.

Holdbillede med alle modtagere af arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljøpris til brolæggerne

Brolæggerne Nicolai Vincent Baumgarten, som er i lære hos Brdr. Hansen Sallingelunde ApS, Ringe, og Jesper Christensen, som er i lære hos Svend Erik Lind, Horsens, vandt Arbejdsmiljøprisen uddelt af BFA Bygge & Anlæg.

Arbejdsmiljøprisen gives til dem, der blandt andet har orden og ryddelighed på arbejdspladsen, arbejder godt sammen som team og bruger de nødvendige personlige værnemidler og det rigtige sikkerhedsudstyr.

”Fokus på sikkerhed er yderst vigtigt – både når det gælder arbejdet med maskiner og elevernes fysik. Derfor er jeg også stolt af, at vores anlægsstruktører vandt Arbejdsmiljøprisen inden for deres uddannelse,” siger direktøren på Learnmark Horsens.

Deltagere til DM i Skills 2023

Brolæggere:

  • Nicolai Vincent Baumgarten, 26 år, bor i Odense
    I lære hos Brdr. Hansen Sallingelunde ApS, Ringe, udlært marts 2023
  • Jesper Christensen, 21 år, bor i Lund ved Horsens
    I lære hos Svend Erik Lind, Horsens, udlært september 2023

Anlægsstruktører:

  • Søren Kjærskov Damgaard, 18 år, bor i Juelsminde
    I lære hos KP Marsh ApS, Hornsyld, udlært september 2024
  • Tobias Bach Rasmussen, 21 år, bor i Mårslet
    I lære hos Entreprenør Steen Hansen, Århus, udlært september 2024

Tagdækkere: 

  • Chris Grønbæk Schou, 23 år, bor i Struer
    I lære hos KN Tagdækning, Struer, udlært september 2023
  • Simon Lausen, 17 år, bor i Fasterholt, Brande
    I lære hos Icopal Entreprise A/S, Århus N, udlært marts 2024