13. september 2022

Gratis event: Design og støb ting til boligen i beton

Lørdag den 17. september 2022 kan interesserede deltage i gør det selv-værksted på Høegh Guldbergs Gade 15 i Horsens. Her kan de sammen med TV-vært og hobbyhåndværker Thomas Uhrskov støbe store og mindre ting til boligen i beton. Arrangementet er gratis.

Lamper, sofaborde, skamler, knager, krukker eller træningsudstyr støbt i beton. Kun fantasien sætter grænser, når TV-vært og hobbyhåndværker Thomas Uhrskov, Byggeriets Uddannelser og Learnmark Tech inviterer til gratis event i Horsens:

 

  • Lørdag den 17. september 202
  • Kl. 10.00 – 16.00
  • Høegh Guldbergs Gade 15, Horsens

 

På pladsen vil der være 64 kvadratmeter store telte med støbeforme, værktøj og en betonkanon, så der er god plads og rigeligt med materiale til, at interesserede kan støbe, lige hvad de har lyst til. Deltagerne må også gerne selv medbringe egne støbeforme som fx glas med skruelåg, plastikbøtter eller mælkekartoner.

Tilmelding er ikke nødvendig, og støbe-eventen er for alle i alle aldre.

De støbte ting kan, når de er hærdet, hentes på Learnmark Tech, Vejlevej 150, Horsens, torsdag den 22. september 2022.

 

Film med mere info om eventet

Gratis event: FamiliestøbningFokus på uddannelse med gode jobmuligheder

Beton-eventen er ifølge Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på Learnmark Tech, et af flere tiltag for at sætte fokus på uddannelsen til bygningsstruktør.

 

”Bygningsstruktøren skaber bygningsværker, som fx boliger, fabrikker, skoler, havne, eller broer i beton. Det arbejde viser vi i meget mindre målestok til støbe-eventen, hvor deltagerne selv kan prøve at få fingre i et materiale, der har uendelig mange muligheder, udtryk og former,” fortæller Henrik Lynggaard Christiansen.

 

På landsplan er der mangel på bygningsstruktører, og Learnmark Tech har kontakt til 13 navngivne virksomheder, der søger lærlinge inden for det kommende år.

 

”Der er godt gang i byggeriet, og meget af det, der bygges i dag, er i beton. Det kræver faglært arbejdskraft, og jeg håber, at vi med dette event kan være med til at sætte fokus på en uddannelse, hvor der både er gode job- og videreuddannelsesmuligheder,” understreger uddannelseslederen.

 

I støbe-eventen deltager også undervisere og elever på bygningsstruktøruddannelsen på Learnmark Tech. De kan hjælpe deltagerne med at støbe og fortælle meget mere om uddannelsen til bygningsstruktør.

Foto: Helle Schjønning