24. januar 2023

Seks stærke deltagere til DM i Skills fra Learnmark Tech

Learnmark Tech stiller med seks fagligt dygtige, dedikerede og topmotiverede håndværkere, når danmarksmesterskaberne for landets dygtigste lærlinge, DM i Skills, afholdes den 2. – 4. februar 2023 i Fredericia.

De to tagdækkere, to brolæggere og to anlægsstruktører træner i øjeblikket på skolen, så de har helt styr på konkurrenceopgaverne, før det går løs.

DM-deltagere

Brolæggere

  • Nicolai Vincent Baumgarten, 26 år, bor i Odense.

    I lære hos Brdr. Hansen Sallingelunde ApS, Ringe, udlært marts 2023.
  • Jesper Christensen, 21 år, bor i Lund ved Horsens.

    I lære hos Svend Erik Lind, Horsens, udlært september 2023.

Anlægsstruktører

  • Søren Kjærskov Damgaard, 18 år, bor i Juelsminde.

    I lære hos KP Marsh ApS, Hornsyld, udlært september 2024.
  • Tobias Bach Rasmussen, 21 år, bor i Mårslet.

    I lære hos Entreprenør Steen Hansen, Århus, udlært september 2024.

Tagdækkere 

  • Chris Grønbæk Schou, 23 år, bor i Struer.

    I lære hos KN Tagdækning, Struer, udlært september 2023.
  • Simon Lausen, 17 år, bor i Fasterholt, Brande

    I lære hos Icopal Entreprise A/S, Århus N, udlært marts 2024.

Brolæggerne og anlægsstruktørerne konkurrerer som et hold, mens tagdækkerne deltager individuelt i konkurrencen.

Derudover har stenhuggeruddannelsen på Learnmark Tech en præsentationsstand, hvor besøgende kan møde en stenhuggerlærling, en stenhuggersvend og en underviser på stenhuggeruddannelsen.

Besøgende kan også møde medarbejdere fra skolens Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed. Her kan interesserede få mere viden om og inspiration til at arbejde med bæredygtighed i undervisningen. De kan prøve den virtuelle svejser, Dobot-robotter, Exoskeletter og se nærmere på mockups med fx vægge lavet af halmelementer.

Anlægsstruktører har fokus på præcision

De to anlægsstruktører lærte meget af regionsmesterskabet, hvor de prøvede at arbejde under et stort tidspres, og hvor dommerne især lagde vægt på præcision, og at målene var korrekte. Til DM i Skills er de mange tilskuere en ny dimension, de to unge konkurrencedeltagere skal forholde sig til.

Søren Anlægsstruktør DM I Skills 2023 Learnmark Tech
Jeg er ikke så nervøs for selve opgaven, vi skal lave til DM i Skills, jeg glæder mig bare helt vildt og vil gøre mit bedste. Inden Skills har vi nogle dage, hvor vi øver os i opgaven. Her vil jeg særligt træne præcision, så vores mål og højder passer på millimeteren og vores skæringer bliver rigtig gode. Vi er megagode til at samarbejde, og vi er gode til at tale os frem til den bedste løsning.

Søren Kjærskov Damgaard, anlægsstruktør og DM-deltager

Tobias Anlægsstruktør DM I Skills 2023 Learnmark Tech (2)
Jeg tror, det bliver en udfordring med så mange mennesker, der kigger på os, så jeg vil prøve at fokusere 100 procent på arbejdet i stedet for. Opgaven til Skills har rigtig mange højdeforskelle. Derfor vil jeg gerne træne afsætning af opgaven, så vi har helt styr på koterne, inden konkurrencen går i gang. Vi bliver selvfølgelig skuffede, hvis vi ikke vinder, men vi går efter at få en god oplevelse, og det er ret stort at være blandt de tre bedste hold i Danmark.

Tobias Bach Rasmussen, anlægsstruktør og DM-deltager

Anlægsstruktørerne har 21 timer til at udføre et gårdmiljø med sti, blomsterkumme og fællesareal. Derudover skal de etablere afvanding af arealerne. Stien skal udføres med kanter af sorte Holmegårdssten og belægningen skal udføres i grå Holmegårdssten. Blomsterkummen skal udføres i sorte Holmegårdssten. Den øvrige belægning udføres i fliser og grå Holmegårdssten.

Brolæggere skal forsvare DM-titlen

Brolæggerne har 21 arbejdstimer til at lægge en terrasse med bålsted. Bålstedet skal være i en ramme af kørebanesten og chaussesten sat i buer. I hjørnet af rammen udføres bålstedet i knoldebrosten. Det er en opgave, som de glæder sig til. De skal forsvare DM-titlen, som elever fra Learnmark Tech har vundet de seneste to år.

Nicolai Brolægger DM I Skills 2023 Learnmark Tech
Jeg er et stort konkurrencemenneske og glæder mig til at deltage i DM i Skills. Mens jeg har været i lære, har jeg sat mange kantsten, chaussesten i buer, brosten og knoldebro. Det er også det, vi skal lave til DM i Skills, så det føler jeg mig helt tryg ved. Når jeg arbejder til hverdag, er jeg vant til, at folk stopper op og spørger til mit arbejde, så jeg går ud fra, at det ikke bliver meget anderledes, når vi er til DM i Skills.

Nicolai Vincent Baumgarten, brolægger og DM-deltager

Jesper Brolægger DM I Skills 2023 Learnmark Tech
Det er meget stort at være udtaget til DM i Skills, og jeg er spændt på, hvordan det er at deltage i så stor en konkurrence. Jeg kan godt blive lidt nervøs ved tanken om, at der er mange, der kigger på os, mens vi arbejder. Min kollega har vundet DM i Skills for brolæggere to år i træk, så han har fortalt mig lidt om, hvordan det hele foregår. Jeg kan bedst lide at sætte chaussere, og inden DM vil jeg især øve at sætte stenene pænt, så alt spiller.

Jesper Christensen, brolægger og DM-deltager

Tagdækkere har fokus på detaljerne

Tagdækkerne skal på 21 arbejdstimer lave to forskellige tagdækkeropgaver: Tagdækning af skråtag med listedækning, vindue og tagdækning af fladt tag monteret med planten sedum. De konkurrerer individuelt og skal dermed konkurrere mod deres holdkammerat – den ene har været til DM i Skills før, den anden deltager for første gang.

Chris Grønbæk Schou Tagdækker Skillsdeltager Nov2022
Jeg glæder mig, til jeg skal til DM i Skills igen, fordi det er en helt speciel oplevelse. Det er megahårdt, men det er også sjovt, fordi der er mange, der kommer og kigger. Og så er det spændingen i hvem, der vinder – og jeg vil give mig selv 110 procent for at vinde.

Chris Grønbæk Schou, tagdækker og DM-deltager

Simon_tagdækker_DM i Skills 2023
Jeg føler mig heldig, at jeg er blevet udtaget til at deltage i DM i Skills. Jeg glæder mig meget, og bare det at deltage er en oplevelse i sig selv. Jeg vil gøre mit bedste til konkurrencen, og jeg er spændt på, om jeg kan følge med Chris, den anden Learnmark-elev, som har været til DM før. Lige nu træner jeg at lægge APP-pap på fladt tag, så jeg er helt klar, når konkurrencen starter.

Simon Lausen, tagdækker og DM-deltager

De seneste syv års Skills-vindere fra Learnmark Tech

 

  • 2022: Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersen, brolæggere
  • 2021:DM i Skills aflyst, DM for henholdsvis tagdækkere og brolæggere afviklet på anden vis:
    • Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersen, brolæggere
    • Jonas Høg, tagdækker
  • 2020: Jesper Kragelund Sørensen, tagdækker
  • 2019:
    • Nicolai Junge Mikkelsen, tagdækker
    • Julius Erik Nielsen og Mark Carbel Svendgaard, anlægsstruktører
  • 2018: Lasse Meisner, tagdækker
  • 2017: Simon Lund, tagdækker
  • 2016: Christoffer Bo Jensen, tagdækker

De seneste syv års Learnmark-vindere af Arbejdsmiljøprisen til DM i Skills

Hvert år uddeles Arbejdsmiljøprisen inden for 18 bygge- og anlægsfag til DM i Skills. Prisen uddeles til de deltagere, som på bedste vis har taget højde for det gode arbejdsmiljø i forbindelse med løsning af deres opgaver inden for hvert fag.

 

  • 2022: Anlægsstruktørerne Mikkel Zeiler Nielsen og Rasmus Clausen
  • 2021: Arbejdsmiljøprisen ikke uddelt på grund af aflyst DM i Skills
  • 2020: Tagdækker Jesper Kragelund Sørensen
  • 2019:
    • Anlægsstruktørerne Julius Erik Nielsen og Mark Carbel Svendgaard
    • Tagdækker Nicolai Junge Mikkelsen
    • Bygningsstruktørerne Sebastian Adam Christensen og Marc Casper Johansen
  • 2018: Brolæggerne Rasmus Hvolby Andersen og Mathias Sørensen
  • 2017: Brolæggerne Kevin Laursen og Mathias Them
  • 2016:
    • Tagdækker Jimmi Fuglsang Melsen
    • Brolægger Christian Larsen