1. december 2022

Tagdækkerlærlinge går efter at vinde DM i Skills 2023

Otte tagdækkerlærlinge stillede op til regionsmesterskabet. To vandt, og de er nu klar til DM i Skills 2023.

Gasbrænder med kontrollerede flammer, kridtsnor, hammer og vinkelsliber. Det er bare noget af det værktøj, som den professionelle tagdækker bruger. Og bliver det brugt på den rigtige måde, med de rette mål samtidig med stor viden om tagpap, så kvalificerer man sig til DM i Skills.

Efter 16 effektive arbejdstimer blev vinderne af dette års regionsmesterskab for tagdækkerlærlinge kåret torsdag den 24. november 2022 på Learnmark Tech. De skal nu repræsentere de virksomheder, hvor de er i lære, og Learnmark Tech til DM i Skills, som afholdes i Fredericia den 2. – 4. februar 2023.

Vinderne

Chris Grønbæk Schou, Struer
22 år
I lære hos KN Tagdækning A/S, Struer
Udlært september 2023

Casper Jensen, Vejen
24 år
I lære hos Rationel Tagdækning A/S, Vejen
Udlært marts 2024

Chris og Casper står foran deres attrapper

I regionsmesterskabet deltog otte dygtige tagdækkerlærlinge, som alle viste håndværk på højt niveau. I konkurrencen lavede de tagdækning med listedækning, som er en af de to opgaver til DM i Skills.

Deltager i DM for 2. gang

Chris Grønbæk Schou deltager i DM i Skills for 2. gang, og han har indtil nu lavet hovedopgaven i konkurrencen fire gange – senest til det netop afsluttede regionsmesterskab.

 

”Selvom jeg er ved at kende opgaven ret godt, var jeg da lidt nervøs til regionsmesterskabet, for jeg var oppe imod mange dygtige tagdækkere. Jeg glæder mig, til jeg skal DM i Skills igen, fordi det er en helt speciel oplevelse. Det er megahårdt, men det er også sjovt, fordi der er mange, der kommer og kigger, og så er det spændingen i hvem, der er vinder – og jeg giver mig selv 110 procent for at vinde,” siger Chris Grønbæk Schou.

 

Glæder sig til at vise sit fag frem

For Casper Jensen er det en drøm, der går i opfyldelse, når han skal deltage i DM i Skills for 1. gang.

 

”Jeg forventer, der bliver en god og sund konkurrencen mellem os fire DM-deltagere. Det bliver spændende med alle de mange mennesker, der kommer og kigger på vores arbejde. Heldigvis arbejder jeg ret godt under pres, så jeg glæder mig bare til stolt at vise mit fag frem, vise hvad jeg kan, og hvad jeg har lært,” fortæller Casper Jensen.

 

Tagdækkerlærlinge, der tager deres skoleophold på Learnmark Tech, har vundet DM otte gange siden 2012.

Learnmark Tech har også brolægger- og anlægsstruktørlærlinge med til DM i Skills 2023.