3. februar 2023

TILLYKKE til vinderne af Skills Stafetten

Tre elever fra Hedensted Kommune vinder den landsdækkende Skills Stafetten 2023, og tre elever fra Horsens Kommune tager 3. pladsen i samme konkurrence.

Vilhelm Winther Jørgensen, Jonas Helmuth og Anna Tinggaard Sørensen Bøgballe Friskole er Danmarks bedste 8. klasse-team til at løse opgaver, der kræver praktisk håndelag – og ikke mindst samarbejdsevner.

Fredag den 3. februar 2023 deltog de i Skills Stafetten, hvor 48 team med 8. klasse-elever fra hele landet konkurrerede i arbejdsopgaver, som alle har deres udspring i erhvervsuddannelserne. Her kvalificerede de tre elever fra Bøgballe Friskole sig til finalen, som de vandt suverænt.

”Vi har forberedt os godt. Vi har set hele showet fra 2018 igennem, og vi trænede på Learnmark Tech i onsdags. Her lyttede vi godt efter de gode råd og lærte, hvordan vi skulle løse opgaverne,” siger Vilhelm Winther Jørgensen umiddelbart efter finalen.

Og holdkammerat Jonas Helmuth supplerer:

”Vi har kendt hinanden siden 0. klasse og samarbejder rigtig godt. Fiffet er at tale opgaverne godt igennem, inden konkurrencen starter. Det gjorde vi, og det hjalp os, fordi vi allerede havde talt om, hvor det kunne gå galt, og hvordan vi skulle løse det, hvis det gik galt.”

I finalen skulle eleverne blandt andet samle flyttekasser, piske æg og sætte fliser på en plade.

”Fliserne drillede os lidt, men det sværeste var at holde overblikket og roen, så vi ikke stressede rundt. Og så var det bare rigtig god opbakning, vi fik fra vores klasse. Vi glæder os, til vi skal bruge præmien på 10.000 kr. sammen med dem,” siger Anna Tinggaard Sørensen.

Fælles foto af alle vinderne til Skills Stafetten

Tre elever fra Østerhåbskolen fik en flot 3. plads

Benjamin Andreasen, Brigita Cyziute og Daniel Aalykke Møller fra 8. D på Østerhåbskolen kom på en flot 3. plads i finalen til Skills Stafetten, og de var kun få sekunder fra at vinde 2. pladsen. 

”Det har været en sjov og udfordrende dag, hvor vi har lært meget om erhvervsuddannelserne,” siger Brigita Cyziute.

Hendes holdkammerat Benjamin Andreasen supplerer med et kæmpe smil om munden:

”Det er da normalt at være i finalen … det var også nervepirrende, og der var mange mennesker, der kiggede på os.”

Alle tre holddeltagere holder godt fast i den store check på 3.000 kr., som de har fået overrakt, og Daniel Aalykke Møller runder glad interviewet af.

”Vi har samarbejdet rigtig godt. Vi fordelte opgaverne, og alt gik efter planen – undtaget da vi skulle samle flyttekasserne i finalen. De drillede lidt.”

Eleverne fra Østerhåbskolen har pisket æggehvider

Tre hold fra Horsens Kommune og et hold fra Hedensted Kommune deltog

I alt deltog tre hold fra Horsens Kommune og Hedensted Kommune. De gav alle alt, hvad de havde i sig, og sluttede med nogle meget flotte tider. Udover de to finalehold deltog 3 elever fra 8. Q på Langmarkskolen og 8. C på Lundskolen i Horsens.

Skills Stafetten afholdtes i Fredericia i forbindelse med DM i Skills, hvor elever og lærlinge i disse dage konkurrerer om at blive de bedste inden for deres fag. De indledende runder, der førte de fire lokale hold til Fredericia, er afholdt i et stærkt samarbejde mellem Bygholm Landbrugsskole, Social- og Sundhedsskolen i Horsens, Learnmark Tech, Learnmark Business, Ungdomscenter Horsens og UU Hedensted.

De tre elever fra Bøgballe Friskole i konkurrence