1. marts 2024

Festlig fejring af Danmarks bedste faglærere

Tre faglærere på tagdækkeruddannelsen på Learnmark Tech blev den 1. marts 2024 fejret af kolleger, ledelse og Uddannelsesforbundet. De modtog i november 2023 Byggeriets Faglærerpris, og det blev festligt markeret med taler, anekdoter og rosende ord.

Søren Scharff, tagdækkerlærer holder tale
Vi bliver alligevel lidt stolte. Tak for de fine ord i dag. Det er en noget anden fornemmelse at få ros, det plejer jo at være os, der roser eleverne. Det er dejligt at blive anerkendt for det, vi gør. Det er jo vores arbejde, som vi er superglade for.

Søren Scharff, tagdækkerlærer

Sådan sagde Søren Scharff, der er tagdækkerlærer på Learnmark Tech, i sin tale, da han og hans to kolleger, Ib Kloster og Jørn Dormann Frandsen, blev fejret af blandt andre skolens ledelse og kolleger. De tre tagdækkerlærere modtog i november 2023 Byggeriets Faglærerpris, og det blev markeret på årets første forårsdag.

Søren Scharff, som holdt talen på vegne af hele teamet, talte også om det helt særlige ved deres team.

Jørn, Ib og jeg har hver vores forskelligheder og særheder, og det er det, der gør os til et supergodt tagdækkerteam. Og når man har gode kolleger, der er lige så tossede som en selv, så er det jo ingen sag at gå på arbejde.

Søren Scharff, tagdækkerlærer

Ros fra skolens direktør

Niels Yde, der er direktør på Learnmark Horsens, sammenlignede i sin tale tagdækkerhåndværket med det pædagogiske arbejde, som årets faglærere dagligt leverer.

Niels Yde, direktør holder tale
I brænder for jeres fag. Det er noget, der kendetegner den dygtige faglærer, og i særdeleshed jer. At brænde er vel en forudsætning inden for jeres fag. Tagbrænderen skal få tagpap og underlag til at smelte sammen. Det kræver omhyggelighed, koncentration og håndelag. Det samme kendetegner jer som undervisere.

Niels Yde, direktør

Han sluttede sin tale med at udtrykke stolthed over tagdækkerlærernes omsorg for eleverne.

I stiller op for jeres elever. I stiller jer ved siden af jeres elever. I lytter og engagerer jer i deres problemer og udfordringer. I indgyder mod og tro på egne evner, og I hjælper godt videre. Det gør I med stor respekt og anerkendelse af eleverne, og I er altid nærværende og har et usvigeligt smittende positivt humør.

Niels Yde, direktør

Han roste også tagdækkerlærerne for at være fagets ambassadører. De deltager fx i udviklingsprojekter, stiller deres viden til rådighed for samarbejdspartnere, deltager i efteruddannelsesforløb og deltager med flotte resultater til DM i Skills.

 

Fagligt og pædagogisk dygtige faglærere

Byggeriets Faglærerpris er en af Boligfonden Kubens priser, og den uddeles i et samarbejde med Uddannelsesforbundet. Herfra deltog Hanne Pontoppidan, der er formand i forbundet, og hun henviste i sin tale til den store aften i Moltkes Palæ i København, hvor vinderne af Byggeriets Faglærerpris blev afsløret.  

Hanne Pontoppidan, formand i Uddannelsesforbundet holder tale
Da I fik overrakt prisen, sagde jeg: Vinderne er fagligt og pædagogisk meget dygtige faglærere, som rummer og motiverer alle og inddrager den enkelte elev – både den stærke og den knapt så stærke.
Teamet er nytænkende og fagligt på forkant, og deres samarbejde er meget velorganiseret med klare målsætninger og aftaler.

Hanne Pontoppidan, formand i Uddannelsesforbundet

Det var velfortjente ord, der fik de stolte tagdækkerlæreres øjne til at lyse om muligt endnu mere. Og hun fortsatte sin tale med at rose dem for deres pædagogiske kompetencer.

Som alle faglærere ved, så er det en kunst at undervise den brede elevgruppe, som søger de faglige uddannelser, og her formår I virkelig at nå dem alle og sende dem videre ud i faget med stærke faglige kompetencer og selvtillid til, at de kan løfte de opgaver, de skal ud til.

Hanne Pontoppidan, formand i Uddannelsesforbundet

Niels Yde, direktør og tre tagdækkerlærere
Der hygges ved bordet