12. april 2024

Held og lykke til vores deltagere til DM i Skills

Learnmark Tech stiller med seks fagligt dygtige, dedikerede og topmotiverede håndværkere, når DM i Skills, danmarksmesterskaberne for landets dygtigste lærlinge, afholdes den 18. – 20. april 2024 i Roskilde.

De to brolæggere, to anlægsstruktører og to tagdækkere træner på skolen op til mesterskabet, så de har helt styr på konkurrenceopgaverne, før det går løs.

Brolæggere

 • Marcus Hagsten Gammelgaard Jensen, 21 år, bor i Horsens
  I lære hos Svend Erik Lind A/S, Horsens, udlært september 2024
 • Martin Andersen, 21 år, bor i Jernved ved Ribe
  Arbejder hos Ribe Brolægning, udlært marts 2024

Anlægsstruktører

 • Alexander Suhr, 20 år, bor i Fredericia
  I lære hos Entreprenør Jørgen Suhr ApS i Fredericia, udlært 2027
 • Tobias Bach Rasmussen, 22 år, bor i Århus
  I lære hos Entreprenør Steen Hansen, Århus, udlært september 2024

Tagdækkere

 •  Lukas Rask Nygaard, 23 år, bor i Struer
  I lære hos KN Tagdækning A/S, Struer, udlært marts 2024
 • Kasper Pedersen, 22 år, bor i Aalborg
  I lære hos STS Støvring A/S, Støvring, udlært marts 2024

Brolæggerne og anlægsstruktørerne konkurrerer som et hold, mens tagdækkerne deltager individuelt i konkurrencen.

Derudover har stenhuggeruddannelsen på Learnmark Tech en præsentationsstand til DM i Skills, hvor besøgende kan møde en stenhuggerlærling, en stenhuggersvend og en underviser på stenhuggeruddannelsen.

 

Brolæggernes plan er ikke at stå stille

Brolæggerlærling Marcus Hagsten Gammelgaard Jensen er kollega med en dobbelt danmarksmester, og det giver særlige fordele under konkurrencen.

Brolægger DM I Skills 2024 Marcus Hagsten Gammelgaard Jensen
Jeg glæder mig til DM i Skills, fordi jeg tror, det bliver en fed oplevelse, som samtidig giver mig en masse erfaring. Jeg arbejder sammen med Theis, der har vundet danmarksmesterskabet to gange, så han har givet mig lidt tricks til, hvordan vi klarer os godt i konkurrencen. Vi skal blandt andet have godt styr på vores huggelinjer og højder. Hvis mine airpods holder strøm, tror jeg ikke, at jeg bliver forstyrret af de mange tilskuere, der står og kigger på vores arbejde.

Marcus Hagsten Gammelgaard Jensen, brolæggerlærling og DM i Skills-deltager

Brolægger Martin Andersen, bestod i marts 2024 svendeprøven med en flot bronzemedalje, og han går udfordringerne til DM i Skills i møde med ro.

Brolægger DM I Skills 2024 Martin Andersen

I øvedagene før DM i Skills bliver det nok lidt svært at lægge opgavens påfuglemønster de første gange, men så skal vi nok få rutinen i det. Jeg tænker, at vores plan for samarbejdet er, at vi ikke skal stå stille, og at vi skal give alt, hvad vi har i os. Jeg tror, jeg har det fint med alle dem, der kigger på, mens vi arbejder, og jeg synes, det er godt med interesse for vores fag.

Martin Andersen, brolægger og DM i Skills-deltager

Brolæggerne har 21 timer til at sætte et avanceret påfuglemønster i chaussesten. Tværs gennem feltet går en sti, som er lagt i halvbuer. Hele feltet omkranses af brosten.

 

Anlægsstruktørerne har omkring 40 meter skæringer foran sig

Tobias Bach Rasmussen deltog i DM i Skills i 2023, og han trækker på mange af de erfaringer, han fik til sidste års konkurrence.

Anlægsstruktør DM I Skills 2024 Tobias Bach Rasmussen
Jeg har prøvet det før, og jeg kender til intensiteten i konkurrencen og presset, når der står mange og kigger på vores arbejde. Sidste år var vi bagefter med vores opgave næsten hele konkurrencen, men vi havde alligevel en fed oplevelse. I år håber jeg, at vi tidsmæssigt kommer bedre fra start, og jeg forventer, at det bliver mindst lige så fed en oplevelse i år. Det sværeste ved årets opgave er at få alle skæringerne i fliserne lige, og der er nok omkring 40 meter skæringer, så vi får travlt.

Tobias Bach Rasmussen, anlægsstruktørlærling og DM i Skills-deltager

Hans makker Alexander Suhr er med til DM i Skills for første gang, og han nyder godt af Tobias Bach Rasmussens erfaringer.

Anlægsstruktør DM I Skills 2024 Alexander Suhr
Det giver mig en tryghed at arbejde sammen med Tobias, der kender spillet til DM i Skills, og vi går naturligvis efter at vinde. Det fedeste ved årets opgave er, at der er meget kloak-arbejde. Det kan vi begge to godt lide. Det bliver nok mig, der kommer til at stå for alle de mange skæringer i opgaven, og jeg regner med, at vådskæreren bliver holdt godt varm.

Alexander Suhr, anlægsstruktørlærling og DM i Skills-deltager

Anlægsstruktørerne har 21 timer til at udføre en spildevands- og regnvandsledning samt et fortov og 10m2 modulsten, der skal illustrere en sti og terrasse.

 

Jeg har allerede vundet oplevelsen

De to tagdækkere kvalificerede sig til DM i Skills til regionsmesterskabet allerede i august 2023, og de har i flere måneder glædet sig til at repræsentere deres fag ved den eftertragtede konkurrence.

 

Lukas Rask Nygaard har tidligere deltaget i regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge uden at gå videre til DM i Skills, og nu glæder han sig særligt til at repræsentere sit firma og skolen til DM i Skills. Hans kollega, Chris Grønbæk Schou, vandt DM i Skills 2023, så der hviler også et mindre pres på hans skuldre.

Tagdækker DM I Skills 2024 Lukas Rask Nygaard
Jeg går selvfølgelig efter at vinde, men jeg synes faktisk, at jeg allerede har vundet oplevelsen ved at deltage. For mig var efterårets regionsmesterskab fedt, fordi jeg selv kunne se, hvor meget jeg fagligt har rykket mig på et år. Nu skal jeg bare øve mine udsmeltninger, så de er helt perfekte til DM i Skills.

Lukas Rask Nygaard, tagdækker og DM i Skills-deltager

For Kasper Pedersen er det en drøm, der går i opfyldelse, når han skal deltage i DM i Skills for første gang.

Tagdækker DM I Skills 2024 Kasper Pedersen
Det er fedt at få lov til at vise sit håndværk frem, og jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan. Jeg ved, jeg skal have fokus på at planlægge mit arbejde så godt som muligt, og så vil jeg gerne træne mit blikarbejde frem mod DM i Skills. Jeg håber selvfølgelig, jeg vinder, men mest af alt håber jeg, det går godt for os begge to.

Kasper Pedersen, tagdækker og DM i Skills-deltager

 

Tagdækkerne har 21 timer til at løse to opgaver: 1) Listedækning i to lag med underliggende kapper og 2) fladt grønt tag med underlag af isolering.

De seneste otte års Skills-vindere fra Learnmark Tech

 • 2023: Chris Grønbæk Schou, tagdækker
 • 2022: Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersen, brolæggere
 • 2021:DM i Skills aflyst, DM for henholdsvis tagdækkere og brolæggere afviklet på anden vis:
  • Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersen, brolæggere
  • Jonas Høg, tagdækker
 • 2020: Jesper Kragelund Sørensen, tagdækker
 • 2019:
  • Nicolai Junge Mikkelsen, tagdækker
  • Julius Erik Nielsen og Mark Carbel Svendgaard, anlægsstruktører
 • 2018: Lasse Meisner, tagdækker
 • 2017: Simon Lund, tagdækker
 • 2016: Christoffer Bo Jensen, tagdækker