21. december 2023

Learnmark Tech modtager 3 mio. kr. til metaluddannelserne

Nordea-fonden har tildelt Learnmark Tech 3.029.534 kr. i støtte til blandt andet nyt udstyr på skolens smede- og industriteknikeruddannelser. På den måde bliver maskinparken både tidssvarende og uddannelsen får mere fokus på bæredygtighed. 

3D-printer, 3D-scanner, nye svejseapparater og en ny fiberlaser. Det er nogle af de maskiner, som kommende elever på smede- og industriteknikeruddannelserne på Learnmark Tech kommer til at arbejde med.

Købet af maskinerne er blandt andet muliggjort med støtte fra Nordea-fonden, som har tildelt Learnmark Tech 3.029.534 kr. Pengene er med til at støtte et projekt, hvor maskinparken i højere grad skal matche det moderne erhvervsliv samtidig med, at uddannelserne skal tones i en mere bæredygtig retning.

Derfor skal faglærerne på smede- og industriteknikeruddannelserne som en del af projektet også kompetenceudvikles i både den nye teknologi, bæredygtighed og grøn omstilling, så de kan udvikle nye undervisningsforløb.

Udviklingschef Morten Hougaard ser frem til at igangsætte projektet, som med støtte fra Nordea-fonden både bliver ambitiøst og fremtidssikrer uddannelserne.

Morten Hougaard 4
For mig er det vigtigt, at dette projekt ikke kun handler om nyt udstyr, men at det også omhandler udvikling af nye undervisningsforløb og kompetenceudvikling af faglærerne.  Det betyder, at vores elever får det optimale ud af den nye maskinpark og er godt rustede til at blive en aktiv del af den grønne omstilling i de virksomheder, hvor de er i lære.

Morten Hougaard, udviklingschef på Learnmark Horsens

Nyt undervisningsmateriale til hele uddannelsens forløb

Udviklingen af de nye undervisningsforløb skal dække alle skoleforløb på smede- og industriteknikeruddannelserne fra grundforløb til sidste hovedforløb. Derudover bliver der også udviklet undervisningsmateriale til brobygningselever fra grundskolens ældste klasser.

Morten Hougaard 4
Jeg håber, at vi gennem dette projekt kan få flere unge til at få øjnene op for fremtidens metalfag, som er både højteknologiske og arbejder målrettet med bæredygtighed.

Morten Hougaard, udviklingschef på Learnmark Horsens

100 mio. kr. til fremtidens faglærte

Nordea-fondens støtte til Learnmark er en del af fondens Værkstedspulje på 100 millioner kroner, der er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet.

Puljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere.

Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden