31. august 2023

Ny leder af Sportscollege Horsens

At være et ungt idrætstalent kræver ambitioner, vilje og målrettethed, men det kræver også, at man har nogle rammer, hvor det er muligt at kunne kombinere skole og sport i et travlt ungdomsliv for at kunne nå højeste niveau. Det har Sportscollege Horsens siden 2006 hjulpet unge idrætstalenter på de lokale ungdomsuddannelser med, og nu sætter en ny daglig leder sig ved roret med målet om at hjælpe dygtige unge sportsfolk i Horsens.

Valget som ny leder af Sportscollege Horsens er faldet på 43-årige Mette Westh Kjersgaard, der allerede er et erfarent og velkendt navn omkring talentudviklingen i Horsens. Mette Westh Kjersgaard arbejder i dag som lærer og idrætsskolekoordinator på Langmarkskolen, hvor hun gennem en lang årrække har arbejdet med de lokale idrætstalenter i skolens Talent-idrætsklasser fra 7. – 9. klasse. Fra 1. september 2023 kombinerer hun stillingen som idrætsskolekoordinator med deltidsjobbet som daglig leder af Sportscollege Horsens.

Skal bygge bro mellem sport og skole

Sportscollege Horsens er administrativt forankret hos Learnmark Horsens og her ser rektor Sune Agger frem til samarbejdet med den nye daglige leder.

Sune Agger
Jeg er meget glad for, at vi har kunnet ansætte en ny daglig leder af Sportscollege Horsens, som har benene solidt plantet i både idræts- og skoleverdenen. Rollen hos Sportscollege er netop at bygge bro mellem sport og skole, så atleter ikke skal vælge mellem enten sport eller uddannelse, men kan satse på begge dele. Her står Mette Westh Kjersgaard stærkt til glæde for de unge, klubberne og ungdomsuddannelserne i Horsens.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Sune Agger
Jeg har desuden en tro på, at Mette kan bruge sit gode kendskab til atleterne fra sit arbejde som idrætsskolekoordinator på Langmarkskolen til at fastholde flere i både sport og uddannelse i den svære overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse, først og fremmest på Learnmark Horsens og på Horsens Gymnasium og HF, hvor langt de fleste atleter i Sportscollege tager deres ungdomsuddannelse. Det arbejde glæder jeg mig til at følge.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Bedre sammenhæng for de unge atleter

Sportscollege Horsens-modellen er en del af Horsens Kommunes samarbejde med Team Danmark som Elitekommune, og hos Søren Jochumsen, der er eliteidrætskonsulent ved Horsens Kommune, er der også glæde over ansættelsen af den nye daglige leder.

Horsens Kommunes Team Danmark-aftale har siden 2008 haft et tæt og stærkt samarbejde med Langmarkskolen omkring kommunens Talent-idrætsklasser. Her har Mette været en rigtig vigtig medspiller i at sikre trygge og stærke rammer for udvikling af lokale idrætstalenter, og Mette er meget værdsat hos de lokale interessenter omkring Team Danmark-aftalen. Med Mettes ansættelse får vi nu mulighed for at skabe en endnu bedre sammenhæng af uddannelsen af unge atleter, fra de starter på Langmarkskolen i 7. klasse og til udgangen af en ungdomsuddannelse i Horsens.

Søren Jochumsen, eliteidrætskonsulent ved Horsens Kommune

Den røde tråd for talenter, samarbejdspartnere og forældre

Mette Westh Kjersgaard ser frem til at komme i gang med den nye rolle på Sportscollege Horsens.

Mette Westh
Efter at have arbejdet med talenter på Langmarkskolen gennem de seneste mange år ser jeg frem til at lægge endnu et lag på mit arbejde med de lokale talenter, klubber og uddannelser via rollen som daglig leder på Sportscollege Horsens. Jeg ser frem til at få lov til at følge vores unge mennesker på deres vej i både elitesport og uddannelse, og jeg håber, jeg kan medvirke til at være den røde tråd for både talenter, samarbejdspartnere og forældre.

Mette Westh Kjersgaard, kommende sportscollegeleder

Fakta om Sportscollege Horsens

Sportscollege Horsens har eksisteret siden 2006 og er et samarbejde mellem en række lokale ungdomsuddannelser, eliteklubber, specialister og Horsens Kommune jf. kommunens samarbejdsaftale med Team Danmark som Elitekommune.

Sportscollege Horsens er et tilbud til talenter med ambitioner, der gerne vil udvikle sine idrætsfærdigheder i et elitært miljø samtidig med, at de kombinerer sporten med en ungdomsuddannelse.

Elever på Sportscollege Horsens sikres rammer, hvor sport og uddannelse kan kombineres, og hvor der er adgang til en række flotte lokale faciliteter, ekspertområder og hjælp til at få en travl hverdag til at hænge sammen.

Læs mere på sportscollegehorsens.dk