18. august 2023

Statsministeren talte med elever om erhvervsuddannelserne

Socialdemokratiets ministre, folketingspolitikere, hovedbestyrelse og europaparlamentarikere var tirsdag den 15. august 2023 på besøg på Learnmark Tech.

Her talte de med elever, lærere og ledelse om erhvervsuddannelsernes indhold og udviklingspotentialer.

Tak til vores elever, som fortalte om deres uddannelsesvalg, viste deres arbejde frem og gav gode råd til ministrene om, hvordan vi kan få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Learnmark Tech Mette Frederiksen August 2023 (2)
Det var en stor oplevelse at komme rundt på skolen og møde de veloplagte elever, der engageret og stolt fortalte om deres uddannelser. Gæsterne spurgte godt ind, og fik en god fornemmelse af, hvordan dagligdagen ser ud på erhvervsuddannelserne.
 
Besøget blev kombineret med regeringens udmelding om, at økonomien i erhvervsuddannelserne skal styrkes betragteligt, så udstyr og lærerkvalifikationer kan opdateres yderligt. En forbedret økonomi er tiltrængt, og det er den politiske interesse for erhvervsuddannelserne i særdeleshed også.

Niels Yde, direktør

Tømrerelev taler med Mette Frederiksen
Det er fedt, at politikerne kommer på skolerne for at tale med elever og lærere. Så får de et mere retvisende billede af, hvordan det er. Hvis de vil ændre noget, kan de ikke kun basere deres beslutninger på tal.

Jeg talte med Mette Frederiksen om, at vi, der starter på en uddannelse, når vi er i 20’erne, har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og at det kan være årsagen til, at mange voksne ikke vælger at gå i gang med en uddannelse.

Marcus, GF2-tømrer

Soc.Dem. På Tech 150823 (110)
Det var vildt og megaspændende at tale med Mette Frederiksen. Jeg fortalte hende blandt andet, at jeg har valgt en EUX-uddannelse, fordi jeg kan kombinere gymnasiefag med en praktisk uddannelse. Jeg var ret spændt, inden jeg skulle møde hende, men det var meget naturligt. 

Camilla, GF1 EUX

Soc.Dem. På Tech 150823 (72)
Jeg fulgtes med Mette Frederiksen på rundvisningen. Vi talte meget om, hvordan vi får flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Jeg tror, der skal være mere opmærksomhed på erhvervsuddannelserne i folkeskolen, hvis vi skal have flere håndværkere. Jeg valgte selv at blive smed, fordi der er så mange muligheder og hele tiden noget nyt at lære. 

Tobias, smedelærling

Soc.Dem. På Tech 150823 (210)
Et af mine råd til statsministeren var, at man skal have mere praktik og flere praktiske fag i folkeskolen, så man bedre kan opleve fagene. Jeg anbefalede hende også at sænke alderen for voksenlærlinge, hvis man vil have flere voksne til at gå i gang med en erhvervsuddannelse. 

Jacob, murerlærling

Soc.Dem. På Tech 150823 (175)
Det var meget spændende at følges med Mette Frederiksen, Nicolai Wammen og Mattias Tesfaye på rundvisningen – det er jo ikke lige noget, der sker hver dag. Statsministeren og jeg talte om kvinder i fx murerfaget, og jeg synes, det var vildt fedt at vise mit fag frem. Murerfaget er bestemt også noget for piger, fordi der er så mange hjælpemidler, og jeg synes, at mange flere skulle vælge en erhvervsuddannelse.

Emilie, murerlærling