24. august 2023

Tagdækkerlærlinge kvalificerer sig til DM i Skills 2024

Seks tagdækkerlærlinge stillede op til regionsmesterskabet. To vandt, og de er nu klar til DM i Skills 2024.

Når faglæreren ringer med klokken i tagdækkerhallen, er det tegn på, at regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge er slut, og faglærerne skal nu bedømme de færdige resultater.

Tagdækkerlærlingene har på 16 timer lavet tagdækning med listedækning, som er en af de to opgaver til DM i Skills. Igen i år leverede alle deltagerne håndværk på højt fagligt niveau, og efter faglærerne havde bedømt opgaverne grundigt og givet point for fx helhedsindtrykket, de faglige løsninger og sikkerhed i forbindelse med arbejdet, blev spændingen om, hvem der skal med til DM i Skills 2024 udløst. Det blev:

Lukas Rask Nygaard, Struer
23 år
I lære hos KN Tagdækning A/S, Struer
Udlært marts 2024

Kasper Pedersen, Aalborg
22 år
I lære hos STS Støvring A/S, Støvring
Udlært marts 2024

Kasper og Lukas står ved siden af hinanden

DM i Skills 2024 afholdes den 18. - 20. april i Roskilde.

Jeg har allerede vundet oplevelsen

Lukas Rask Nygaard deltog i regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge for 2. gang, og han glæder sig til at repræsentere sit firma og skolen til DM i Skills. Hans kollega, Chris Grønbæk Schou, vandt DM i Skills 2023, så der hviler også et mindre pres på hans skuldre.

Lukas Tagdækker Afgørelse 2023.08.17 92
Jeg går selvfølgelig efter at vinde, men jeg synes faktisk, at jeg allerede har vundet oplevelsen ved at deltage. For mig har dette regionsmesterskab også været fedt, fordi jeg selv kan se, hvor meget jeg fagligt har rykket mig på et år. Nu skal jeg bare øve mine udsmeltninger, så de er helt perfekte til DM i Skills.

Lukas Nygaard, tagdækkerlærling på vej til DM i Skills

Fokus på god planlægning

For Kasper Pedersen er det en drøm, der går i opfyldelse, når han skal deltage i DM i Skills for første gang.

Kasper Tagdækker Afgørelse 2023.08.17 82
Det er fedt at få lov til at vise sit håndværk frem, og jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan. Jeg ved, jeg skal have fokus på at planlægge mit arbejde så godt som muligt, og så vil jeg gerne træne mit blikarbejde frem mod DM i Skills. Jeg håber selvfølgelig, jeg vinder, men mest af alt håber jeg, det går godt for os begge to.

Kasper Pedersen, tagdækkerlærling på vej til DM i Skills

Tagdækkerlærlinge, der tager deres skoleophold på Learnmark Tech, har vundet DM i Skills ni gange siden 2012.