5. marts 2024

Vellykket lærepladsmesse med 58 virksomheder

Tak til 58 virksomheder, som deltog i årets lærepladsmesse, hvor omkring 480 elever fra Learnmark Business, Learnmark Tech og Learnmark 10 deltog. 

Her kan du læse om virksomhedernes og elevernes oplevelser til lærepladsmessen.

Elever Til Lærepladsmesse 2024 (3)
Jeg har talt med mange forskellige virksomheder; Bilka, Lidl, HK, NTG, Stark og AH Industries.
Jeg synes, AH Industries som søger logistik- og indkøbselever, lød ret spændende, og Bilka er gode til at sælge deres elevuddannelser. Generelt er virksomhederne gode til at fortælle om deres elevuddannelser, og der mange flere spændende steder, end jeg lige troede.
Jeg har blandt andet spurgt virksomhederne om, hvad man laver som elev hos dem, og hvad de selv er glade for ved jobbet – alt det man ikke kan læse om på en hjemmeside.

Johanne, EUX-elev på Learnmark Business

Lærepladsmesse 280224 (78)
Mange unge ved ikke, hvad en speditør laver, og vi deltager blandt andet i Lærepladsmessen, fordi vi gerne vil sprede kendskabet til speditionsfaget og til vores virksomhed. Vi har mange unge, der er i lære hos os, og derfor er det også oplagt for os at deltage her.
Når vi ansætter nye speditørelever, vægter vi, at man har blik for godt købmandskab, og at man har lyst til at lære nyt. Det er en fordel, at man er god til sprog, men man kommer også langt med helt basale kompetencer i engelsk og tysk.

Mette Ølgaard, manager ved DSV

Lærepladsmesse 280224 (78) (1)
Det fede ved at være speditørelev er, at man er med til at holde verden i gang, fordi stort set alt i dag bliver transporteret. Hos DSV er der ikke to dage, der er ens, og jeg vil klart anbefale speditøruddannelsen, hvis man gerne vil have en masse ansvar i hverdagen.

Kristian, speditørelev hos DSV

Lærepladsmesse 280224 (77)
Man behøver ikke være håndværksmæssig dygtig, når man starter i lære. Det lærer man undervejs. Jeg kunne ingenting inden for smedefaget, før jeg startede på uddannelsen. Da jeg skulle vælge uddannelse, prøve jeg mange forskellige fag, og det eneste, jeg ikke blev træt af, var at svejse og arbejde i stå – jeg blev faktisk kun gladere for det.

Frederik, klejnsmedelærling hos RK Smede

Lærepladsmesse 280224 (77)
Vi deltager i Lærepladsmessen for at få lærlinge og promovere branchen. Vi har modtaget CV’er, der er dedikeret til os, og det er vi glade for. For mig er en god lærling en, der er mødestabil, og en som har interesse for faget.

Nick, projektleder i RK Smede

Lærepladsmesse 280224 (88)
Hos Aarsleff har vi både anlægsstruktører og bygningsstruktører ansat. Vi har 71 lærlinge i øjeblikket, og vi vil gerne op på omkring 120 lærlinge fordelt over hele landet, så antallet af lærlinge udgør omkring 10% af de timelønnede. 8% af lærlingene er i dag kvinder, og vi vil gerne op på 12-15%.
Vi er en stor virksomhed, hvor vores lærlinge har gode muligheder for at prøve noget forskelligt. Det kan fx være inden for fundering, arbejde med store maskiner, rail, havnebyggeri, Femern Bælt-arbejdet eller i udlandet.
Når jeg ansætter lærlinge, lægger jeg vægt på, at de er mødestabile, og at de har sociale kompetencer, fordi man indgår i et sjak, hvor man er afhængige af hinanden. Alt det håndværksmæssige skal vi nok lære de nye lærlinge.

Thomas Hagen, lærlingekoordinator hos Aarsleff - Anlæg og Byggeri