9. november 2023

Tagdækkerlærere fra Learnmark Tech modtager Byggeriets Faglærerpris 2023

Tre tagdækkerlærere på Learnmark Tech fik torsdag den 9. november 2023 overrakt Byggeriets Faglærerpris. Prisen uddeles af Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben for at hædre inspirerende byggefaglærere.

”Tagdækkerteamet formår at få det bedste frem i eleverne og giver dem faglig stolthed og motivation for læring. De er et yderst velfungerende team, der rummer hinandens forskelligheder og er gode til at udnytte hinandens kompetencer i den daglige undervisning, hvor de samarbejder om opgaven at undervise eleverne.”

Sådan lyder en del af den indstilling til Byggeriets Faglærerpris, som ledelsen og kolleger fra Learnmark Tech og samarbejdspartnere har skrevet om de tre faglærere i tagdækkerteamet: Ib Kloster, Jørn Dormann Frandsen og Søren Scharff. Torsdag den 9. november 2023 blev de hyldet i Moltkes Palæ i København, hvor de fik overrakt Byggeriets Faglærerpris i forbindelse med Building Awards 2023.

”Vi havde to stærke konkurrenter i finalen, og vi er bare så stolte af at have vundet prisen. Det største er at få skulderklappet for vores arbejde med det fag, som vi brænder for. Og så er det rart at modtage prisen som team, for det er det, der gør os stærke. Vi kerer os om vores elever, både i forhold til det faglige, det sociale og det personlige. Har en elev det skidt, så tager vi sammen hånd om det, og også gerne sammen med mestrene, som vi har et godt samarbejde med,” fortæller Ib Kloster umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

Æren og den flotte titel som årets bedste faglærere inden for byggeri skal de tre vinder-tagdækkere fejre sammen med skolens tillidsmand for Uddannelsesforbundet Anita Stig Vesterdal Holm, uddannelsesleder Sabrina Wittus og afdelingschef Kim Clausen.

De tre tagdækkerlærere

Blik for hver enkelt elev

Kim Clausen er stolt af tagdækkerteamet, som både yder en stor faglig og social indsats for skolens tagdækkerelever.

”Alle tre lærere i teamet har blik for hver enkelt elev. De går op i deres fag og gør gerne en ekstra indsats for, at hver enkelt elev lykkes. Der er en god dynamik i teamet på trods af – eller måske på grund af – deres forskellige kompetencer og erfaringer med at undervise. Jeg ønsker dem stort tillykke med den velfortjente pris, og jeg glæder mig til at fejre dem på skolen,” siger Kim Clausen.

Han er også glad for, at tagdækkerfaget med Byggeriets Faglærerpris får ekstra opmærksomhed.

”Tagdækkerfaget er et forholdsvist lille fag med kun to skoler, der uddanner til en branche, hvor der er gode jobmuligheder. Samtidig er det også en uddannelse, der har mange forskellige elevtyper, og det rummer vores tagdækkerteam uden nogensinde at gå på kompromis med fagligheden,” understreger afdelingschefen.

De tre tagdækkerlærere hæver trofæet

2. gang lærere fra Learnmark Horsens modtager faglærerprisen

I 2020 modtog Chano Høst Kjær, der er tømrerfaglærer på Learnmark Tech, også Byggeriets Faglærerpris, og i 2022 var Christian Husted, der underviser på nedriveruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse, med i finalefeltet om den ærefulde titel som årets faglærer.

Ud over titlen som årets faglærere modtog tagdækkerteamet 25.000 kr., som skal gå til faglig udvikling.

Overrækkelse på scenen