Tale til dimittender: Husk at ville noget – både for andre og for jer selv

29. juni 2018

Learnmark Business fejrede den 28. juni 113 dimittender. Direktør i Horsens & Friends Claus Visbye holdt en tankevækkende dimissionstale for dem. 

”Der vil altid være nogen, der har en større Weber-grill, end du har.” Med disse ord indledte Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, dimissionstalen til 113 dimittender på Learnmark Business. De blev den 28. juni 2018 fejret med rosende ord, klapsalver, musikalsk underholdning og overrækkelse af eksamensbeviser og legater. 

Claus Visbye lagde i sin tale vægt på, at dimittenderne skal huske at ville noget, at ville andre noget og at ville sig selv. 

”I dag fejrer vi, at I har nået jeres mål om at tage en uddannelse, men husk, at faglig viden kan blive forældet. Evnen og lysten til at ville noget for verden, andre og sig selv er derimod altid aktuel. I en verden, hvor vi hele tiden bliver underholdt af fx sociale medier og streamingtjenester, er det vigtigt en gang i mellem at stoppe op. For vi skal huske at tale mere med og lytte mere til andre og give hinanden plads til at være helt almindelige,” sagde Claus Visbye. 

Han fortalte om sin egen vej til det job, han har i dag, med afbrudte uddannelser, en færdiggjort uddannelse og forskellige job. Hele tiden med løftet, som han gav sig selv, da han blev student, for øje. 

”Jeg ville livet, og jeg ville prøve mig selv af. I dag er jeg endt lige præcis der, hvor jeg allerhelst vil være – det vidste jeg bare ikke for 25 år siden. Det handler om at om tro på sig selv, og at sige til sig selv, at man er god nok – også selv om man ikke har den største Weber-grill,” sluttede Claus Visbye. 

De 113 Learnmark Business-dimittender er: 24 dimittender fra HG-Business, 60-EUX-studenter og 29, der har bestået deres fagprøve inden for administration.

Verden forandrer sig

Niels Yde, direktør for Learnmark Horsens, tog i sin tale udgangspunkt i Albert Einsteins læresætning: Livet er som at cykle. Du er nødt til at være i bevægelse for at holde balancen. 

”I sidder her – klar til at erobre verden, som forandrer sig hele tiden. Det kræver i den grad balanceevne. Med et fint ord taler man om, at den verden, I træder ud i, vil blive disrupted – og det vil den blive igen og igen. Det vil sige, at verden, vi kender i dag, er en anden i morgen. Og ingen steder bliver det mere tydeligt, end når det kommer til de merkantile kompetencer, I har tilegnet jer,” understregede Niels Yde og gav et eksempel med musikbranchen, som en gang var præget af CD´er, man skulle købe i en butik. I dag streamer vi musik og film som aldrig før. 

Hold dig i bevægelse

Han påpegede også, at dimittenderne er heldige. De har mange muligheder. For i en verden i forandring åbner døre sig hele tiden – vel at mærke for de, der er i bevægelse og har øje for mulighederne. 

”Med de merkantile kompetencer, I har tilegnet jer, vil jeg vove at påstå, at I som Einsteins læresætning ikke bare har tilegnet jer en cykel, men en Tour de France-agtig en af slagsen. Jeg håber, I vil huske jeres tid på Learnmark Business, hvor I cyklede jeres første meter og fandt jeres balancepunkt,” fortsatte han.

Legater og fagprøvepris

Ni dimittender fik til dimissionen overrakt legater for at have gjort en særlig indsats fagligt og socialt. Heriblandt var to nye legater på hver 5.000 kr. fra Løvbjergs Almene Fond. Derudover modtog Anni Høj Gydesen årets fagprøvepris for at have lavet en særlig god fagprøve. Anni Høj Gydesen er udlært ved Regionshospitalet i Horsens.

  • Sara Jødal – legat fra Løvbjergs Almene Fond på 5.000 kr.
  • Camilla Nymann – legat fra Løvbjergs Almene Fond på 5.000 kr.
  • Rasmus Bech Andersen – legat fra HK Sydjylland på 2.000 kr.
  • Lise Lotte Pedersen – legat fra Learnmark Business på 1000 kr.
  • Christian Koch – legat fra Learnmark Business på 500 kr.
  • Caroline Brandstrup – legat fra Learnmark Business på 500 kr.
  • Martin Hassing – legat fra Learnmark Business på 500 kr.
  • Julie Højgaard Olsen – legat fra Learnmark Business på 500 kr.
  • Jennifer Thorius Beck – gavekurv fra bytorvHorsens