Er du fyldt 25 år - start på EUV

Er du 25 år eller derover, og drømmer du om at blive faglært, skal du tilmelde dig EUV (erhvervsuddannelse for voksne).

EUV består typisk af et grundforløb, der varer fra 0 - 20 uger, og et hovedforløb, der varierer i længde afhængig af dine erfaringer og tidligere skolegang. Hovedforløbet veksler mellem skoleophold og praktik.

Realkompetencevurdering (RKV)

Når du henvender dig til skolen med et ønske at tage en specifik uddannelse, bliver du realkompetencevurderet af undervisere inden for din ønskede uddannelse.

Realkompetencevurderingen kan være en samtale og praktiske og teoretiske prøver. Den skal synliggøre det, du allerede kan, og dine erfaringer inden for faget.

Efter realkompetencevurderingen får du lavet en uddannelsesplan, som viser, hvor meget merit du kan få, og dermed hvor meget skolegang og evt. praktisk erfaring du mangler, før du kan blive faglært.

 

Download oversigt over uddannelsernes opbygning (pdf)

 

Økonomi

Er du ledig, og vil du gerne i gang med en uddannelse, skal du kontakte dit jobcenter for at få mere viden om finansiering af en kompetencevurdering og økonomi under din uddannelse, som fx tilskud til voksenlærlingeløn.

 

Jan uddanner sig som voksen  

I filmen kan du høre Jan fortælle om sine erfaringer med at uddanne sig til lageroperatør som voksen.

EUV_Jan_lager_2020
Thomas Ny GF2 Elev 010222 (15) (1)
Jeg har arbejdet som fysioterapeut i en del år, men der skulle ske noget andet. Jeg har overvejet tømrerfaget mange gange, men jeg skulle først lige have styr på det økonomiske. Det har jeg nu, og det hænger fint sammen, selvom vi nu er en familie med en lille dreng.
Mit råd til andre er: Gør det! Et arbejdsliv er langt, og man skal gøre det, man er glad for.

Thomas, GF2-tømrer

Portrætbillede af Anita
Det var mest den teoretiske del, jeg var lidt bekymret for. Jeg har jo ikke haft fysik og kemi siden 9. klasse, og det er jo en del år siden, må man sige. I køkkenet vidste jeg godt, at jeg ville have en fordel i forhold til en på 17 år, fordi jeg har så meget erfaring. Jeg synes faktisk generelt, at min alder er en fordel i forhold til at lære. Jeg er rigtig glad for uddannelsen og mine klassekammerater.

Anita, GF2-ernæringsassistent

Læs artikel: Voksenelev gør hobby til levevej

Lise Liin

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os og eventuelt booke et møde for at høre mere om dine muligheder.

Lise Liin

Underviser, Studievejleder

Learnmark Tech Vejledning