Murer

Mureren bygger nye huse eller er med til at renovere og modernisere ældre huse. Mureren opsætter fliser, lægger klinkegulve og pudser facader.

Murer

Som murer kan du se, hvordan dit arbejde tager form fra dag til dag, og de huse, du er med til at bygge, kommer ofte til at stå mange år frem i tiden.

Rikke fortæller om hverdagen som murersvend og mureruddannelsen på Learnmark Tech.
FAKTA

Det bedste ved at være murer er, at det er et arbejde, hvor jeg arbejder meget selvstændigt, skal bruge min krop, og hvor jeg får en masse frisk luft. Jeg har en drøm om at starte et murerfirma sammen med en ven. Det kunne være fedt at styre det hele selv sammen med ham.

Stefan, GF2-elev på mureruddannelsen
Illustration: Sorte citationstegn

Film om Learnmark Tech

På Learnmark Tech kan du starte på over 20 uddannelser - en af dem er murer. Se filmen om Learnmark Tech

Jobbet som murer

Som murer bygger du nye huse, eller du er med til at renovere og modernisere ældre huse. Du opsætter fliser, lægger klinkegulve og pudser facader. Meget af arbejdet foregår med mursten og teglsten, men du kommer også til at arbejde med bygningselementer i beton.

Uddannelsen til murer

Uddannelsen til murer veksler mellem skole og praktik, så du får mulighed for at bruge det, du lærer på skolen. På mureruddannelsen lærer du at mure med mursten, pudse facader og lægge tagsten. Du lærer at lægge klinker og opsætte fliser, der også kan lægges i forskellige mønstre. På uddannelsen lærer du også at lave digitale tegninger i AutoCAD, og du får fag som fx matematik, arbejdsmiljø og materialelære. Du lærer om energi- og miljørigtigt byggeri og bygningsreglementer. På uddannelsen har du mulighed for at tage din praktik i udlandet.

Når du er udlært murer

Som udlært murer kan du vælge at blive svend eller starte som selvstændig. Du kan også læse videre til fx bygningskonstruktør, diplomingeniør eller arkitekt.

Jeg har siden 5. klasse haft en drøm om, at uddanne sig til murer og dernæst læse til ingeniør. Den drøm er nu gået i opfyldelse.

Niels Harnvig, murer og bygningsingeniør Fremtid: Fra murer til ingeniørstuderende
Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve