21. juni 2021

Flere struktørelever kræver mere plads – ny hal på 731m2 indviet

Når der er i gang i byggeriet, er der brug for flere struktørlærlinge. Det mærkes på Learnmark Tech, hvor struktøreleverne er vokset ud af de nuværende undervisningslokaler og værksteder. Onsdag den 30. juni 2021 indviede elever og medarbejdere derfor en ny hal på samlet 731 m2, som nu er klar til at tage imod efterårets mange elever.  

Struktøruddannelsen har tre specialer: Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger, og på Learnmark Tech råder de nu samlet over 5 haller på i alt 3.391 m2, og der er hårdt brug for de nye halkvadratmeter, da det kniber at være i de eksisterende rammer. Den nye hal på 667 m2 plus 64 m2 instruktionsrum er bygget til bygningsstruktørerne, og i sin tale til indvielsen fortalte uddannelsesleder Henrik Lynggaard Christiansen om baggrunden for dette.

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder står i den nye hal
Vi forventer, at elevtallet på bygningsstruktøruddannelsen i de kommende år udvikler sig i positiv retning, da fx alle de store betonbyggerier og motorvejsbroer, der bygges i øjeblikket og også påtænkes opført fremadrettet, lige netop er bygget af entreprenører med baggrund i bygningsstruktørfaget.

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på Learnmark Tech

Læs mere om bygningsstruktøruddannelsen

Fordobling af antal nye elever

Over de seneste fem år har Learnmark Tech fordoblet antallet af nye elever på struktøruddannelserne, og det er derfor rettidig omhu at sikre den fortsat øgede elevtilgang moderne undervisningsrammer. Den 9. juli 2021 afslutter 32 struktørelever grundforløb 2 på Learnmark Tech, som nu skal fortsætte i lære i en virksomhed.

"Det er et af de største struktørhold, vi her til sommer afslutter, og vi er stolte af, at de alle har en læreplads - og at de har haft det længe. Det vidner om et erhvervsliv, der bakker op om uddannelse af unge og voksne og et stærkt samarbejde mellem virksomheder og skole. Jeg vil godt vove den påstand, at der er lærepladser til dem, der kan og vil struktørfaget," fortæller Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på Learnmark Tech.

På skolens hjemmeside www.learnmark.dk/praktik er der i øjeblikket 34 navngivne virksomheder, der forventer at ansætte en lærling i løbet af det kommende år.

Stærk kandidat til Byggeriets Faglærepris 2021 

Underviserne på Learnmark Techs struktøruddannelser var som team blandt de to sidste kandidater til Byggeriets Faglærerpris, som uddeles hvert år op til sommerferien. I år har 14 skoler indstillet undervisere til prisen, og Henrik Lynggaard Christiansen er stolt af, at skolens struktørteam nåede helt til finalen.

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder står i den nye hal
Det er et stærkt team, som gør et stort arbejde for at tiltrække elever til faget og matche dem med virksomhederne. De er også gode til at holde kontakt med tidligere elever, som bliver gode ambassadører for faget. Det er også nogle af årsagerne til, at vi på Learnmark Tech har oplevet elevfremgang på uddannelsen.

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på Learnmark Tech

I 2020 vandt Chano Høst Kjærhus, der er tømrerfaglærer på Learnmark Tech, Byggeriet Faglærerpris.

Læs mere om uddannelsen til brolægger

 

Den nye struktørhal