26. oktober 2020

Tømrerlærer fra Horsens modtager Byggeriets Faglærerpris

Chano Høst Kjærhus, der er tømrerfaglærer på Learnmark Tech, fik mandag den 26. oktober 2020 overrakt Byggeriets Faglærerpris. Prisen uddeles af Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben for at hædre en inspirerende byggefaglærer.

 

”Chano Høst Kjærhus’ passion er at åbne øjnene hos elever i grundskolens ældste klasser og vise de mange muligheder, som den faglærde verden og byggeriets uddannelser byder på – altid med hans faglige baggrund som afsæt. På den måde er han en stærk rollemodel.”

 

Sådan lyder en del af indstillingen af tømrerfaglærer Chano Høst Kjærhus til Byggeriets Faglærerpris fra ledelsen og kolleger på Learnmark Tech. Indstillingen tager udgangspunkt i en af Chano Høst Kjærhus’ centrale arbejdsopgaver, hvor han blandt andet underviser grundskolens elever, når de er i brobygning, og når han besøger skoleklasser med undervisningsforløb, der har afsæt i byggebranchen.

 

”Jeg er vildt stolt over at modtage Faglærerprisen. Det bekræfter mig i, at det, jeg gør i min hverdag, er det rigtige. Allermest er jeg stolt af eleverne i grundskolen, som går til de byggefaglige opgaver, jeg stiller dem med både nysgerrighed og engagement – jeg synes, det er kanonfedt at være med til at vise de unge, hvad erhvervsuddannelserne kan,” fortæller Chano Høst Kjærhus.
Chano

Jeg gør jo bare det, jeg brænder for

Byggeriets Faglærerpris blev overrakt til en fejring med få deltagere på grund af corona-restriktioner og livestreamet på Learnmark Techs Facebookside. Her deltog Hanne Pontoppidan, formand fra Uddannelsesforbundet, og Sidse Buch, direktør i Boligfonden Kuben, som overrakte Chano Høst Kjær den velfortjente pris foran hans kolleger.

Ud over ærestitlen som årets faglærer modtog Chano Høst Kjærhus også 20.000 kr.

 

”Det er underligt at få så mange roser, for jeg gør jo bare det, jeg brænder for. Men jeg er glad for anerkendelsen fra både skolens ledelse og mine kolleger,” fortæller den beskedne prismodtager.

 

Stolt direktør

Først i marts 2020 kom tre repræsentanter fra Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben til Learnmark Horsens for at få uddybet skolens indstilling af Chano Høst Kjærhus. Her så de blandt andet årets faglærer i sit rette element. Sammen med de tre 8. klasse-elever fra Lundskolen i Horsens, som kom på en flot 2. plads til Skills Stafetten i januar 2020, viste Chano Høst Kjærhus, hvordan han med begejstring, humor, faglig stolthed og anerkendelse introducerer grundskoleeleverne til håndværksfagene.

 

”Det er en fornøjelse at se, hvordan Chano lærer de unge at håndtere værktøj og materialer i værkstedet. Eleverne møder i Chano en tydelighed og direkthed, som mange grundskoleelever sætter stor pris på, og han skaber derigennem god kontakt og gode relationer til eleverne. Det er meget velfortjent, at Chano modtager årets faglærerpris, og vi er meget stolte af ham her på Learnmark Horsens,” understreger Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens.

Chano sammen med Niels Yde og to fra Byggeriets Faglærerpris

Om Byggeriets Faglærerpris

Byggeriets Faglærerpris er det nyeste skud på stammen blandt Boligfonden Kubens priser. Den blev stiftet i 2017 med uddeling første gang i 2018. Prisen uddeles i et samarbejde med Uddannelsesforbundet og har til formål at hædre en god og inspirerende byggefaglærer/et lærerteam fra en erhvervsskole, som på exceptionel og usædvanlig vis brænder for at motivere, bakke op om og løfte unge til at blive dygtige håndværkere.