1. september 2021

Legatmodtager Sara Keller studerer i London

Få uger efter, at Sara Keller havde været til den sidste studenterfest med sine venner fra Learnmark Gymnasium HHX, rejste hun til London for at studere økonomi på London School of Economics and Political Science.

Hun er nu i gang med sit 2. studieår i den engelske hovedstad og har netop modtaget på 60.000 kr. fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat som tilskud til sine studier i udlandet.

Sara Keller Legatmodtager August 2021 (4)
Jeg er meget taknemmelig for at have fået legatet. Det betyder, at jeg ikke behøver at tage lån til mit 3. år på studiet, som jeg selv betaler for. Selv om jeg har min SU med har jeg brug for pengene – studiet er dyrt, og det er dyrt at bo i London. For mig er et studie i London en god måde at kombinere rejse med studie, og jeg har ikke savnet et sabbatår.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student

Bor og studerer med unge fra hele verden

Hun bor på et kollegie centralt i London, hvor hun deler værelse med to andre studerende. En stor del af de omkring 200 studerende på kollegiet kommer fra lande rundt om i verden.

For mig var det vigtigt at bo sammen med andre, så jeg også fik et socialt liv uden for universitetet – og det har jeg fået. Jeg har også fået en del venner på mit studie. Det var superhårdt at flytte hjemmefra og til et nyt land, men mange var i samme situation som mig, så det gik hurtigt med at falde til og få nye venner.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student

Det, der har gjort størst indtryk på Sara Keller er, hvor stor London reelt er.

Sara Keller Legatmodtager August 2021 (1)
Det er en stor omvæltning at komme fra Horsens til London. Her ved jeg stort set aldrig, hvor jeg er, fordi byen er så stor. Jeg nyder, at her altid er noget at opleve og så stor diversitet – hele verden er repræsenteret i byen og på mit universitet.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student

Går sin egen vej

For Sara Keller er et økonomistudie i udlandet selvstændighed trukket ud i det ekstreme.

Sara Keller Legatmodtager August 2021 (3)
Flere i min familie er uddannet økonomer, men jeg vil gå min egen, vej. Derfor søgte jeg et studie i udlandet, og jeg er på den måde startet med at bygge mit eget liv op. Det er både megafedt og lidt skræmmende på samme tid.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student

HHX inspirerede til studie i udlandet 

Mens Sara Keller gik på Learnmark Gymnasium HHX var hun i 2. g. på tre ugers studieophold i Seattle, hvor hun gik på college og boede hos en amerikansk familie. Derudover har hun gået på Akademiet for talentfulde unge. Her blev hun præsenteret for Nordic Students Abroad Community, som hjælper danske unge med at søge ind på universiteter i udlandet.

Sara Keller Legatmodtager August 2021 (2)
Jeg overvejede både England, Australien og USA og endte med at søge ind på fem forskellige universiteter i England. Jeg kom ind på to af dem og valgte universitet i London. Når jeg er færdig med min bachelor, overvejer jeg at tage min kandidat i USA – det er en drøm som jeg ikke er kommet så langt med endnu, men jeg har rejselysten.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student

Fag fra HHX er en god basis

At hele studiet er på engelsk har ikke været et problem for Sara Keller.

På HHX afslutter alle med engelsk på A-niveau, og undervisningen er meget erhvervsrettet og virkelighedsnær. Det har jeg haft glæde af på mit studie i London. Det har også givet mig en god start på studiet, at jeg på HHX har haft fag som fx international økonomi og virksomhedsøkonomi.

Sara Keller, legatmodtager og HHX-student