3. januar 2023

Emma studerer psykologi i Birmingham

Emma Telling blev student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2018. Hun studerer psykologi på Aarhus Universitet og var i efteråret på studieophold på Aston University, Birmingham, England. I foråret 2022 modtog Emma Telling Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat på 30.000 kr.

Her kan du læse hendes rejsebrev fra den engelske millionby.

 


Skrevet af Emma Telling


Min start i Birmingham

Jeg tog til Birmingham to uger før studiestart, så der var ro til at komme lidt på plads og møde mine fire flat-mates. Det var en overvældende følelse lige pludselig at stå i en fremmed storby helt alene og vide, at man skulle bo her i et halvt års tid, men jeg vænnede mig alligevel hurtigt til det.

Inden studiestart var der en velkomstsuge på universitetet, hvor der var fokus på det sociale og at møde nye mennesker. Alle var virkelig imødekommende og jeg mødte en masse andre udvekslingsstuderende fra hele verden over, som fra den dag blev mine gode venner.

Emma Telling ved skolens logo - hun smiler og er glad

Studiet på Aston University

Efter den sociale velkomstuge, startede studiet på Aston University, hvor jeg skulle starte på to fag i psykologi og to fag i sociologi. At studere i udlandet har på mange måder været anderledes end at studere derhjemme i Aarhus. Uddannelsen herovre er bygget op af forud-optagede videoer fra forelæserne, der skal ses inden, der skal deltages i en forelæsning og en efterfølgende workshop.

Det er en mere interaktiv undervisningsform, end jeg har været vant til. Desuden er der mindre læsning, der skal læses på egen hånd sammenlignet med mit studie i Aarhus. Eksamenerne er også anderledes herovre, da det er individuelle skriftlige afleveringer, der skal afleveres på løbende tidspunkter, fremfor kun eksamener i slutningen af semesteret. Det er meget motiverende og spændende at prøve en anderledes måde at modtage undervisning på.

Mine fag på universitetet er virkelig spændende og inspirerende, så fagligt får jeg rigtig meget ud af mit studieophold.

I sociologi har jeg fagene ”CSI: Crime, Subversion, and Injustice” og ”Research Methods”, hvor jeg i psykologi har fagene ”Research Methods and Data Analysis” og ”Applied Psychology and Professional Skills”.

Især sidstnævnte fag har virkelig været spændende og relevant for min fremtid, da dette fag har fokus på, hvordan de faglige færdigheder, der udvikles i løbet af en bachelorgrad i psykologi, kan anvendes i forskellige karrierer.

Billede fra forelæsning, computeren er åben og langt væk står en underviser

Min hverdag generelt

Min hverdag herovre går hovedsageligt med studie, men når jeg ikke studerer, bruger jeg primært tid sammen med mine venner. Jeg har kun udenlandske venner herovre, så jeg får virkelig udviklet mit engelske sprog, hvilket er fedt og lærerigt, og som er blevet helt naturligt for mig.

Sammen med mine venner bruger jeg fritiden på at opleve Birmingham, som er en storby, der faktisk har rigtig mange ting at byde på. Derudover har jeg også været på flere ture rundt omkring i England for at besøge andre lokale engelske byer.

Jeg bruger også meget tid sammen med mine flat-mates, som jeg bor med på mit kollegie, hvor vi i vores fælleskøkken elsker at hygge med at lave og spise mad sammen.

Jeg bruger også en stor del af min fritid på at spille volleyball, hvor jeg spiller på universitetets kvindelige volleyballhold og træner tre gange om ugen.

Jeg har også fået mange gode venner gennem volleyball og har her især lært mange lokale englændere at kende. Personligt får jeg altså også virkelig meget ud af mit studieophold.

Emma Telling sammen med sit volleyballhold. De har røde holdtrøjer

Kulturmøder og stort udbytte

Kulturen i England ligner på nogle punkter den danske, men Birmingham adskiller sig på mange punkter, da Birmingham er en meget multikulturel by. Derfor har jeg mødt mange forskellige kulturer og mennesker, hvilket bidrager enormt til min faglighed og min udvikling som psykologistuderende. At opleve samt leve i alle de forskellige kulturer og kulturelle forskelle i Birmingham giver mig virkelig en hel masse både fagligt og personligt.

Tusinde gange tak til Grethe og Henning Skov Jensen for legatet! Det har virkelig været en kæmpe hjælp, og uden det havde mit udvekslingsophold ikke været muligt.