10. november 2022

”Fleksjob giver mig så meget værdi i hverdagen!”

 

En længere periode med stress gjorde, at Githa Flensborg ikke kunne vende tilbage til sit gamle job. Hun har nu været ansat fire år i fleksjob på Learnmark Horsens.

Da 60-årige Githa Flensborg for 10 år siden blev sygemeldt med stress, vidste hun ikke, at den bedste del af hendes arbejdsliv ventede forude.

Hun havde i mange år været ansat i ejendomsbranchen, hvor hun var med til at sætte dagsordenen og tage beslutninger. Efter at have været syg i 6 år var Githa Flensborg klar til et fleksjob, hvor hun ikke skulle sidde bag en computerskærm eller huske megen ny og forskellig information.

Fleksjobbet fik hun på Learnmark Tech, hvor hun siden 2018 har været ansat som SPS-lærer 16 timer om ugen. SPS er en forkortelse for specialpædagogisk støtte, som gives til elever, der har brug for en ekstra hånd i ryggen til fx at strukturere skoledagen og de opgaver, de skal løse.

 

” I det her fleksjob kan jeg gøre en positiv forskel for nogle unge mennesker. Det giver også mig værdi i hverdagen, at jeg kan bevise at jeg stadig kan bruges på arbejdsmarkedet,” fortæller Githa Flensborg.

 

Hun arbejder hver mandag, onsdag og fredag, og hun glæder sig, til hun skal på arbejde.

 

”Jeg har gennem min sport været vant til at have med unge mennesker at gøre. Det falder mig helt naturligt at hjælpe eleverne og følge dem, når de afslutter skolen for at fortsætte i en læreplads i en virksomhed. Mange af dem taler jeg stadig med en gang om måneden, for jeg skal jo lige høre, hvordan de har det,” understreger læreren, mens øjnene stråler og et varmt smil breder sig.

 

Githa Flensborg fotograferet udenfor


Det bedste, der er sket

Hvis Githa Flensborg kunne vælge en anden karrierevej, end den hun gjorde som 20-årig, ville hun vælge det jobindhold, hun har i dag.

 

”Det her er det bedste, der nogensinde er sket for mig. Og det bedste i mit job er, at jeg kan se, at de elever, jeg er tilknyttet, klarer sig godt, selvom det indimellem kan være svært for dem. De regner med mig, de ved, jeg venter på dem om morgenen, og de ved, at jeg gerne vil hjælpe dem,” siger hun.


De bedste kolleger

Githa Flensborg har stor frihed til selv at planlægge sine arbejdstimer, så hun både kan løse sine opgaver og få den nødvendige hvile og ro, hun har brug for.

 

”Jeg har de bedste kolleger, man kan ønske sig. Der er ingen, der presser mig, og der er fuld accept af, at jeg kun er på arbejde hver anden dag. Nogle gange hjælper de mig også med at sige nej til en opgave, og det er jeg dem meget taknemmelig for,” fortæller hun.

 

Godt råd til andre fleksjobbere

For Githa Flensborg har det været et positivt skifte, at hun fik et fleksjob, som lå langt fra det, hun i mange år havde beskæftiget sig med. Og det får hende til at give et godt råd til andre, der er i samme situation, som hun selv var for fire år siden.

”Det sværeste for mig var at acceptere, at jeg ikke kunne det, som jeg havde kunnet før, men jeg vendte det til noget positivt. Se bort fra det, du tidligere har arbejdet med. Mærk efter, hvad du nu har lyst til at lave, og gå efter det – det har givet mig så meget værdi i hverdagen,” afslutter hun.

 

Læs også: Learnmark Horsens får igen CSR-mærke for at tage socialt ansvar

CSRpeople mærket 2023