29. august 2023

Alt tyder på hård konkurrence til kapsejlads - årets højdepunkt på HTX

Viden om sødygtige både, en stærk kaptajn, godt samarbejde og en portion held er grundlaget for en sejr, når 2. g-eleverne på Learnmark Gymnasium HTX fredag den 1. september 2023 konkurrerer i den traditionsrige kapsejlads Single Sheet Skiff Challenge.

Kapsejlads Byggeri 2023.08.25 2
Vi har bygget en katamaran, fordi den ligger stabilt i vandet på grund af sin bredde. Formen mindsker også vandmodstanden og sikrer en god opdrift.

Tobias Wind, HTX-elev

Sådan fortæller Tobias Wind, der går i 2. g på Learnmark Gymnasium HTX. Sammen med sin gruppe har han bygget den båd, som de tror på, kan bringe dem sejren i den prestigefyldte kapsejlads Single Sheet Skiff Challenge for 2. g-elever på Learnmark Gymnasium HTX.

I alt deltager omkring 20 hjemmebyggede både, som gymnasieeleverne selv har designet og bygget. De har kun haft en krydsfinerplade, strips og silikonefugemasse til at bygge båden med, og med den skal de sejle 100 meter på Horsens Fjord. Gruppen bag vinderbåden modtager en mindre præmie, men det er helt klart æren, de kæmper om.

Udfordrende opgave

Siden skoleårets start i august har 2. g-eleverne tegnet og designet deres både. De har lavet modeller af dem og prøve-sejlet dem i et bassin i byggegården. En gruppe med fire piger har bygget et surfbræt, hvor der med store bogstaver står Baywatch på.

Kapsejlads Byggeri 250823
Det er et fedt projekt at starte skoleåret med. Det er også en udfordrende opgave, fordi vi skal kunne lave det, vi har tænkt i teorien. Vi har valgt at bygge et surfbræt, fordi det ikke giver så meget vandmodstand, det ligger stabilt i vandoverfladen og bliver ikke så let påvirket af vind og bølger.

Anne-Sofie Mylendorf Dantoft, HTX-elev

Genoplev Kapsejlads 2022

Kapsejlads 2022

Fakta

Tidspunkt: Fredag den 1. september 2023 kl. 12.40 – 13.30. Finaleheatet forventes at starte kl. 13.20.

Sted: Horsens Fjord ved Langelinie, 8700 Horsens.

Materialer til rådighed

Eleverne har en begrænset mængde materialer til rådighed i byggefasen:

  • 1 krydsfinerplade på cirka 2,5 m x 1,2 m og 5 mm i tykkelsen
  • 60 strips
  • 2 tuber silikonefugemasse
  • 2 m langt bræt til udformning af pagaj.