18. januar 2024

Dimissionstaler: Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at I også er klar til at tage netop dette ansvar

Torsdag den 18. januar 2024 holdt Learnmark Business EUD & EUX årets første dimission. Omkring 100 forældre, søskende, venner og Learnmark-medarbejdere deltog i dimissionen, hvor direktøren for den lokale Stark holdt dimissionstale om at tage ansvar.

Dimission Januar2024 (107)
I har den fedeste tid foran jer lige nu. De valg, I træffer nu, er med til at forme jer og jeres fremtid. Det må I love jer selv at få det bedste ud af. Det kan føles som et stort ansvar, og det er det også, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at I også er klar til at tage netop dette ansvar.

Martin Andersen, trælastdirektør i Stark Horsens

Sådan afsluttede Martin Andersen, trælastdirektør i Stark Horsens, sin tale til dimissionen på Learnmark Business EUD & EUX. Her fik 17 EUX-studenter og 15 EUD-dimittender overrakt deres eksamensbeviser, og de blev fejret med sang, rosende ord og klapsalver.

Fra fejedreng til direktør

I sin tale til dimittenderne fortalte Martin Andersen om sin karrierevej. Hans mangeårige drøm om at blive politibetjent bristede, da han er farveblind, men et job som fejedreng i Stark er nu blevet til et direktørjob i samme trælastkæde.

Dimission Januar2024 (107)
Jeg er taknemmelig over, at min chef dengang så mulighederne i mig, og at han gav mig alt det ansvar, jeg bad om. Mange af mine direktørkolleger er startet samme sted som mig, så hvis man er klar til at tage et ansvar, kan man få det – også i Stark.

Martin Andersen, trælastdirektør i Stark Horsens

Og dimittenderne fra Learnmark Business EUD & EUX skal netop nu ud i lokalområdets virksomheder, hvor de får ansvar for mange forskellige opgaver som enten detail-, handels- eller kontorelever.

Tænk på kong Frederiks valgsprog, når det bliver svært

Direktør Niels Yde tog i sin tale til dimittenderne afsæt i kong Frederiks valgsprog Forbundne, forpligtet, for kongeriget Danmark.

Niels Yde, direktør
Det er vigtige idealer i en globaliseret, splittet og kompliceret verden. Det er også vigtige idealer nu, hvor I virkelig skal til at kaste jer ud i erhvervslivet. Her vil I helt sikkert opleve både foranderlighed og modstand, som I skal overvinde. Når det sker, så tænk på kong Frederiks valgsprog, så I i fællesskabet og det sammenhold, I har med jeres kolleger, klarer udfordringerne.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Han sluttede talen af med at sige, at skolen er stolte af dagens dimittender, og at han er sikker på, at de har modet og kompetencerne til at give sig i kast med erhvervslivet og de mange gode udfordringer, der venter dem.

Sang og legater

Duoen Isabella og Adam sang traditionen tro til dimissionen på Learnmark Business EUD & EUX, ligesom skolen uddelte legater til dimittender, der både har rykket sig fagligt, personligt og socialt gennem uddannelsen.

Legatmodtagere

  • Lasse Wagner Christiansen
  • Martin Alexander Normann
  • Rosa Stab Henriksen
  • Mia Kaas Eberhardt