Geniale gymnasieelever til gallagilde

16. maj 2019

Snart er 3.g’erne på Learnmark Gymnasium HHX og HTX begravet i bunker af noter og fagbøger, når de sidste eksamener venter. Men i dag torsdag den 16. maj 2019 undslap de for en stund den ventende virkelighed - de var nemlig centrum i en eventyrlig festdag. 

Da de 240 gymnasieelever ankom til Forum Horsens, hvor de skulle danse Les Lancier som start på gallafesten, var det nemt at se, at eleverne er vant til at tænke kreativt og innovativt. I en lang række trillede tossede og luksuriøse transportmidler og satte de fornemt klædte elever af. Eleverne ankom i alt fra trailere og traktorer til golfbiler, pimpede biler og på kæpheste.

Ankomst til gallafest 2019

Lancier i høje hæle og flade sko

Første takt til indmarchen lød, og de fyldte tribuner med over 1300 tilskuere klappede entusiastisk i takt til musikken fra midten af 1800-tallet. I den dunkle sal hvilede tilskuernes opmærksomhed på de dansende drenge og piger, og forældrene sørgede ivrigt for at forevige begivenheden med letrystede smartphonebilleder. 

Smukke unge mennesker, det var de. Kjoler i alle regnbuens farver snurrede og drejede rundt på dansegulvet, og friserede unge mænd førte selvsikkert an. Da musikkens sidste toner klingede ud, dansede eleverne videre til kalas og festmiddag i den smukt pyntede festsal på skolen. Her fejrede de sig selv, hinanden og tre års hårdt arbejde. 

Les Lancier til gallafest 2019

Et minde for livet

Men som i eventyret om Askepot stiger spændingen i takt med, at tiden nærmer sig midnat. Klokken 23.45 var et skæbnesvangert tidspunkt for 3.g’erne, hvor deres eksamensfag blev offentliggjort og virkelighedens alvor tvang sig igen på efter en aften fyldt med glamour og galla. 

Eleverne vil uden tvivl drømme sig tilbage til denne aften, både i den hårde eksamensperiode, der venter dem, men også i mange år frem. Hvor tit får man lige mulighed for at ankomme til en gallafest indpakket i en palle eller på en tandem og med høj cigarføring? Det gjorde 3.g’erne på Learnmark Gymnasium HHX og HTX i aftes.

En lækker treretters menu

Til en gallafest hører lækker mad, og det sørgede skolens kantine for at servere til dagens æresgæster. De kunne blandt andet nyde en lækker fiskeforret med blandt andet laks og rejser, forskellige slags kød med lækre salater og flødekartofler og et velsmagende dessertbord.