EUD Business
- den hurtige vej til et job

Drømmer du om at arbejde som sælger i fremtidens butik, hvor e-handel og innovation er en del af hverdagen?

Eller vil du hellere arbejde inden for markedsføring, hvor du undersøger og afprøver markedsføringstrends, og hvordan du bruger event som salgsredskab?

Så skal du vælge EUD Business! 

EUD Business for studenter

Har du en studentereksamen fra HTX, STX eller HF skal du vælge EUD Business for studenter, som tager 5 uger. Undervisningen foregår online.

Læs om EUD Business for studenter

Sådan er det at gå på EUD Business

Hør Emilie og Tobias fortælle om en skoledag, fag og det sociale liv på EUD Business. De er særligt glade for, at undervisningen tager udgangspunkt i virksomheder og synes, at der er en god veksling mellem teori og praksis. 

Om EUD Business

Fakta

Varighed

½ - 1 år på skole og 2 år i lære i en virksomhed

Økonomi

SU og elevløn

Adgangskrav

Læs mere under adgangskrav

Studiestart

12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Undervisningen på EUD Business 

På EUD Business lærer du teorierne i fagene og afprøver dem i tværfaglige projekter. Det kan fx være, at du skal starte din egen webshop eller samarbejde med butikker i Horsens, hvor du lærer om kundeservice, indkøb og butiksindretning. 

Undervisningen på EUD Business har hele tiden fokus på, at du både fagligt og personligt bliver klar til et job inden for detail. Derfor kommer du i undervisningen i kontakt med både ledere, medarbejdere og elever, som fortæller dig om deres job, og som du kan stille de spørgsmål, du gerne vil have svar på. 

I vores butiksmiljø kan du prøve dine idéer af og se, om de er lige så gode i virkeligheden. På den måde får du en større forståelse for arbejdsopgaverne i en butik. 

På EUD Business får du også grundlæggende viden om økonomi, regnskab, salg, markedsføring, og hvordan du starter din egen butik.

Tag EUD Business online


Få en god og tryg start med nye venner

Det er vigtigt, at du hurtigst muligt falder til på Learnmark Business. Derfor har vi planlagt et intro-forløb, hvor du både lærer dine nye klassekammerater og skolen at kende.

Den første dag, du møder, står der navneskilte klar i din nye klasse, så du ved, hvor du skal sidde. Din plads i klassen giver dig en makker, som er din sidekammerat, og en makkerskabsgruppe, hvor I er 4-5 personer sammen. Din plads skifter hver 14. dag, så du i løbet af ret kort tid har prøvet at være i makkerskabsgruppe med de fleste fra din klasse.

I introforløbet skal du og dine nye klassekammerater lave teambuilding-øvelser, og måske skal I også på en kort tur. Når du har lært dine klassekammerater lidt at kende, skal du planlægge og deltage i et fællesarrangement sammen med de andre nye elever på Learnmark Business.

Allerede i september tager vi på studietur, hvor der er fokus på at opleve, skabe fællesskab og trivsel. Turen går typisk til København, hvor der er virksomhedsbesøg og sociale og kulturelle oplevelser.

I løbet af dit første halve år på Learnmark Business arbejder du og dine klassekammerater også med emner som fx ungdomskultur, arbejdskultur i klassen, ensomhed og fællesskab.

Opbygning af EUD Business

Der er fart på, mens du går på EUD Business, som består af ½ år på grundforløb 1 (GF1) og ½ år på grundforløb 2 (GF2). 

Grundforløb 1 (GF1) - ½ år

På GF1 lærer du den grundlæggende teori inden for salg, service og økonomi. Du afprøver teorien gennem virkelighedsnære projekter – fx i vores butiksmiljø eller i samarbejde med en lokal virksomhed.

Du får også viden om, hvordan man bliver en god og attraktiv medarbejder inden for forskellige brancher, så du i slutningen af GF1 er klar til at vælge den uddannelsesretning, som passer til dig og dine fremtidsdrømme.

 

Grundforløb 2 (GF2) - ½ år

På GF2 har du udover grundfag også uddannelsesspecifikke fag, som retter sig mod den læreplads, du sigter imod. 

Du arbejder med tværfaglige projekter, hvor du skal kombinere teorien i fagene med praktiske løsningsforslag – gerne fra konkrete samarbejder med det lokale erhvervsliv.


To muligheder efter GF2

 

EUX Business

Start på EUX Business - grundforløb 2, hvis du opfylder optagelseskravene.

Læs mere om EUX Business

Læreplads/hovedforløb - 2 år

Når du har bestået EUD Business, kan du søge læreplads inden for detail, handel og event.

Mens du er i lære i en virksomhed, skal du på skoleophold. Det hedder til sammen hovedforløb. 

Læs mere om hovedforløb 

Fag på EUD Business

På EUD Business har du grundfag, som du afslutter på C-niveau, erhvervsfag (GF1) og uddannelsesspecifikke fag.


Uddannelsesspecifikke fag (USF)
– fokus på din uddannelse

Uddannelsesspecifikke fag (USF) er et fag, hvor du fordyber dig i din uddannelsesretning (kontor, handel, detail eller event).

I USF omsætter du de teorier, du lærer i grundfagene, til at løse praktiske opgaver, som hører til den uddannelsesretning, du har valgt. En del af USF-undervisningen er fx, at du

  • er i praktik i en eller flere virksomheder
  • er på virksomhedsbesøg
  • hører oplæg fra virksomheder
  • arbejder projektorienteret
  • løser konkrete praksisnære opgaver - både i samarbejde med andre og individuelt.

Du afslutter USF med en eksamen, som du skal bestå for at kunne søge læreplads. Går du på EUX Business skal du også have bestået USF for at kunne fortsætte på studieåret.


Her kan du komme i lære

EUD Business giver adgang til uddannelser inden for detail, handel og event. 


Ofte stillede spørgsmål om EUD Business