Learnmark Horsens deltager med 110 elever og medarbejdere til Uddannelsesmessen 30. oktober

28. oktober 2021

Omkring 110 elever, undervisere, vejledere og ledere fra Learnmark Horsens’ uddannelser står klar til at svare på spørgsmål om deres uddannelser og uddannelsesvalg, når de deltager i Uddannelsesmessen lørdag den 30. oktober 2021 i Forum Horsens. 

Hvordan er det at være elev på din uddannelse? Er der tid til at have et fritidsarbejde, eller har man alt for mange lektier for? Hvordan er miljøet på skolen, og hvordan er sammenholdet i klasserne? 

Det kan være nogen af de spørgsmål, som unge i 8. og 9. klasse gerne vil have svar på, når de besøger Uddannelsesmessen i Forum Horsens lørdag den 30. oktober 2021. De svar er unge på ungdomsuddannelserne bedst til at give, og derfor kan de besøgende på Uddannelsesmessen møde omkring 55 elever på Learnmark Horsens´ otte messestande. Derudover deltager omkring 55 undervisere, vejledere og ledere fra skolens uddannelser. 

Det store antal messedeltagere fra Learnmark Horsens er der ifølge direktør Niels Yde flere årsager til.

Vi stiller med et stærkt hold af både elever og medarbejdere, fordi Uddannelsesmessen er en vigtig del af grundskoleelevernes afklaring af uddannelsesvalg. Vi vil gerne bidrage til, at de unge i samarbejde med deres forældre træffer uddannelsesvalg på et kvalificeret grundlag. Derfor håber jeg også, at både unge og forældre stiller alle de spørgsmål om uddannelse, der presser sig på – både dem, der handler om fagene og det faglige niveau, og dem der drejer sig om det sociale på uddannelserne.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Han tilføjer, at det både er vigtigt at have et grundigt kendskab til den uddannelse, man vælger, og viden om de uddannelser man vælger fra.

En bred viden om uddannelsesmulighederne sikrer, at de unge står stærkere i selve valget, og at de samtidig har en større forståelse for og kendskab til, hvad deres kammerater vælger.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Learnmark Horsens-stande på Uddannelsesmessen

Uddannelsesmessen er arrangeret af Horsens Kommune og Hedensted Kommune i samarbejde med ungdomsuddannelserne i de to kommuner. Messen er åben fra kl. 9.00 – 15.30.

I alt har Learnmark Horsens otte stande på Uddannelsesmessen:

  • Learnmark 10
  • Learnmark Business EUD og EUX
  • Learnmark Gymnasium HHX
  • Learnmark Gymnasium HTX
  • Learnmark Tech – Teknologi, byggeri og transport EUD og EUX (to stande)
  • Learnmark Tech – Vejledning EUD og EUX
  • Learnmark Tech – Fødevarer, jordbrug og oplevelser. 

Derudover kan besøgende på Uddannelsesmessen få et indblik i moderne bæredygtigt byggeri, hvis de besøger de mobile teknologicentre fra Videnscenter for Bæredygtighed og Håndværk.