Ny idræts-studieretning på Learnmark Gymnasium HTX

01. februar 2019

Elever, der starter på Learnmark Gymnasium HTX i august 2019, kan som de første vælge en ny studieretning, hvor de afslutter med idræt på B-niveau og bioteknologi på A-niveau. 

 

Hør rektor Sune Agger og indrætsunderviser Mikkel Riber fortælle om det faglige indhold på hjemmesiden

Boldspil, nye og klassiske idrætter kombineret med teori om fx anatomi, træning, kost og sundhed. Det bliver en del af skemaet for de elever, der vælger den nye studieretning med idræt på B-niveau og bioteknologi på A-niveau på Learnmark Gymnasium HTX. Den nye studieretning starter efteråret 2019, og eleverne får idræt på skemaet i 2. og 3. g. 

Styrken i teori og praksis

For rektor Sune Agger er den nye studieretning en oplagt valgmulighed for unge med interesse for idræt og naturvidenskab.

”Netop sammenhængen mellem teori og praksis ligger helt naturligt i HTX´s DNA, og styrken ved idræts-studieretningen er, at den kobler de mange forskellige fysiske idrætsdiscipliner med teori fra det andet studieretningsfag bioteknologi. Samtidig kan eleverne trække på viden fra de obligatoriske HTX-fag som fx fysik, kemi og matematik."

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX

I studieretningsfaget bioteknologi arbejder eleverne fx med musklernes opbygning, og hvordan hjertets fire kamre arbejder sammen om at pumpe blod til og fra musklerne - viden som kan indgå naturligt i idrætsundervisningen.

Ny studieretning hos Learnmark Horsens HTX: Idræt B og Bioteknologi A

Oplagt for sportscollegeelever

Learnmark Gymnasium HHX og HTX har et tæt samarbejde med Sportscollege Horsens, hvor 43 af gymnasiets elever dyrker sport på højt niveau, samtidig med at de tager deres studentereksamen. Den nye HTX-studieretning er oplagt at vælge for sportscollegeeleverne, men det er ikke et krav, at man er sportscollegeelev for at vælge idræt som studieretningsfag.

”Dyrker man sport på højt niveau i fx Sportscollege Horsens, tænker jeg, det vil være naturligt at vælge en studieretning med idræt. Her får man endnu mere fysisk træning og viden om, hvordan kroppen arbejder og reagerer under træning og hårde fysiske præstationer. Samtidig har HTX en god placering i forhold til de mange idrætsfaciliteter i Forum Horsens, hvor eleverne på fem minutter kan være i svømmehallen, hallerne eller fodboldbanerne."

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX

I indeværende skoleår startede Sportscollege Horsens esport som ny idrætsgren, og undervisningen afvikles i lokaler på Learnmark Gymnasium HTX. 

Syv studieretninger

I alt kan eleverne på Learnmark Gymnasium HTX vælge mellem syv studieretninger inden for hovedområderne science, teknologi og design samt IT og kommunikation.

Kontakt for flere oplysninger

Sune Agger

Rektor

Learnmark Gymnasium HHX/Learnmark Gymnasium HTX
M: +45 4212 7230 E: suag@learnmark.dk