Dimission

Dimission på Learnmark Gymnasium HHX og HTX er en af årets mest festlige traditioner!

Når lyset i Forum Horsens bliver slukket, og det kun er studenternes hvide huer og spottet på scenen, der lyser op, starter en af årets mest festlige og højtidelige traditioner på Learnmark Gymnasium HHX og HTX.

Her får de glade studenter overrakt deres eksamensbeviser efter tre uforglemmelige gymnasieår, og familier, venner, undervisere og ledere fejrer dem med sang, taler, klapsalver, ros og gode ønsker for fremtiden.

Stemningsfilm fra dimission på Learnmark Gymnasium HHX og HTX

Dimission 2020

Dimissionen på Learnmark Gymnasium HHX og HTX blev i 2020 meget anderledes, end vi plejer. Den blev holdt klassevis med en videotale fra direktør Niels Yde og rektor Sune Agger og tale fra kontaktlæreren. Det blev til mange hyggelige og festlige dimissioner, hvor vi fik fejret de nye studenter på allerbedste vis. 

Niels Yde og Sune Aggers dimissionstale 2020

Dimission 2019

Det er så vigtigt, at I er med til at værne om demokratiet. Det er vigtigt, at I, kære studenter, bærer demokratiet videre. Det er vigtigt, fordi vi skal have et samfund, hvor vi kan være enige om, hvordan vi er uenige; at det ikke bare er den stærkeste og den mest magtfulde, der bestemmer; at vi kan respektere viden og oplysning som grundlag for vores fælles beslutninger. Så kan man være uenig, ja, det er faktisk grundlaget for et demokrati, men vi er enige om, hvad vi er uenige i.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX - 2019 Rektor Sune Aggers tale til studenterne 2019

I har bevidst valgt at gå på HHX og HTX. Det kræver mod og grundig overvejelse at tage det valg, der adskiller sig fra den vej, som flertallet vælger, når de afslutter folkeskolen. I har fået nogle gode kort på hånden, når I skal videre i uddannelsessystemet, og der er stor efterspørgsel efter unge, der går videre inden for tekniske eller kommercielle fag.

Henrik Dam Kristensen, Folketingets formand - 2019 Folketingets formand gav årets HHX- og HTX-studenter tre konkrete råd

Da jeg blev spurgt, om jeg ville holde årets dimissionstale, blev jeg først meget glad og beæret over at få tildelt den opgave - men lige efter gik jeg også en smule i panik.

Det var lidt som om at få en ekstra aflevering, som ikke bare skal afleveres og bedømmes af min lærer, men afleveres og bedømmes af alle mine medstuderende og alle jeres forældre og nærmeste.

Casper Kanta Doktor, HHX-student 2019 HHX-student Caspers tale ti studenterne

Først på ugen talte jeg med min arbejdsgivers gamle mor, som sagde til mig: ”Det bliver så sært ensomt for jer alle, Casper.” - Og det må jo alt andet lige betyde, at gymnasietiden har været vigtigt og betydet noget for os!

Casper Kanta Doktor, HHX-student 2019 HHX-student Caspers tale til studenterne

Udover at støtte os fagligt har dette fællesskab også skabt et helt specielt miljø her på Learnmark HTX. Det har været et sted, hvor alle er velkomne, uafhængigt af ens baggrund og mål med at være her.

Sarah Maria Dahl, HTX-student 2019 HTX-student Sarahs tale til studenterne

På trods af disse forskelle har alle kunnet mødes, grine og fejre sammen, når noget er gået godt, og når man har set en gå på gangen, har man altid kunne genkende dem, for vi har haft et unikt fællesskab; et fællesskab, som har hjulpet os igennem de tre år, og forhåbentligt vil hjælpe os gennem mange flere år fremover.

Sarah Maria Dahl, HTX-student 2019 HTX-student Sarahs tale til studenterne

Dimission 2018

I står nu og er færdiguddannede fra gymnasiet – I er ikke længere elever; I er studenter. I tager evnen til at lære med jer. I tager en bred viden fra mange forskellige fag med jer, og nu skal I i gang med noget andet. Stort, stort tillykke med jeres studentereksamen. Gå nu ud og brug den!

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX - 2018 Rektors tale til studenterne 2018

Inden I skal ud og feste videre med hinanden, vil jeg meget gerne give jer ét ord med på vejen: Nysgerrighed. For nysgerrighed er sigende for den situation, I står i lige nu. Hele verden ligger åben for jer. Det gør den faktisk i bogstaveligste forstand. I kan foretage jer lige, hvad I vil, og hvad I ønsker og drømmer om. Og I er sikkert nysgerrige efter at prøve det hele.

Anders Kühnau, regionsrådsformand og taler til dimissionen 2018 Regionsrådsformand til studenter: Der findes ikke forkerte valg. Der findes kun nye valg

Legatuddeling

Til dimissionen på Learnmark Gymnasium HHX og HTX overrækker vi legater til elever, der på forskellig vis har udmærket sig. Det kan være fagligt, socialt og/eller fordi man har været en viljestærk fighter.

Allerhelst ville vi uddele legater til alle studenter, men vi kan desværre kun give legater til omkring 10 studenter.

Studenternes tale til dimissionen

Hvert år holder en HHX-student og en HTX-student tale til dimissionen - taler med både humor og minder fra tre gode gymnasieår, hvor hele salen kvitterer med et kæmpe bifald.

Jeg hedder Thomas Højgaard. Har gået i psykologiklassen og været elevrådsformand, jeg har siddet i festudvalget og skolens bestyrelse - og nu vil jeg gerne forsøge at sige noget klogt.

Thomas Højgaard, HHX-student 2018 HHX-elev Thomas Højgaards tale til dimissionen

Det er en eksamen, der har lært os, hvor vigtigt det er at involvere sig og tage ansvar.

Emily Kew, HTX-student 2018 HTX-elev Emily Kews tale til studenterne
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Elisabeth Damkjær
M:+45 4212 7212E:eda@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'