Konkurrencer

På Learnmark Gymnasium HTX får du mulighed for at deltage i forskellige konkurrencer, hvor du præsenterer din eller dit teams opfindelse for dommere.

Da Vinci-konkurrencen

Du kan fx deltage i Da Vinci-konkurrencen, som er en udstillingskonkurrence for ungdomsuddannelser i hele landet. 

Hvert team får en stand, hvor de præsenterer deres idé eller produkt for erfarne dommere. Dommerne er erhvervsfolk, der bedømmer og giver point. De fem teams med flest point går videre til finalen, hvor hvert team skal præsentere deres idé og svare på spørgsmål fra dommerpanelet.

 

DM i Teknologi

I 2. g kan du deltage i DM i Teknologi med dit eksamensprojekt fra det obligatoriske fag teknologi. I eksamensprojektet skal du sammen med dit team løse en udfordring fra hverdagen ved hjælp af teknologi. 

Du kan sammen med dit team kvalificere dig til det regionale mesterskab ved en intern konkurrence på Learnmark Gymnasium HTX. Vinder I regionsmesterskabet, vinder I også en billet DM i Teknologi.

I 2016 nåede holdet bag opfindelsen EasyChain til finalen i DM i Teknologi

Company Programme

Drømmer du om at starte egen virksomhed, kan du sammen med dit team afprøve din forretningsidé i Company Programme. Her får du mulighed for at deltage i forskellige lokale og regionale konkurrencer, hvor du kan kvalificere dig til danmarksmesterskabet i entreprenørskab. Vinder du DM sammen med dit team, vinder I også billetten til europamesterskabet i entreprenørskab.

Du kan deltage i Company Programme med opfindelser, du fx arbejder med i faget teknologi eller den virksomhed, du arbejder med i iværksættermiljøet StartUp

Til danmarksmesterskabet i entreprenørskab bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne: Rapport, scenepræsentation, standinterview og lukket dommerinterview.

HTX-eleverne bag appen SubReader fortæller om deres opfindelse, der senere skulle gøre dem til europamestre.

Georg Mohr - matematikkonkurrence

I Georg Mohr-konkurrencen bliver du udfordret i matematikopgaver, som i sværhedsgrad ligger ud over det, du møder i den daglige undervisning. Konkurrencen er også et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Georg Mohr-konkurrencen afvikles i to runder. Første runde kræver ingen tilmelding, og alle kan deltage. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde.

Fysikolympiaden

Fysikolympiaden er en dansk og international fysikkonkurrence for gymnasieelever.

I den indledende runde skal du besvare en teoretisk prøve Learnmark Gymnasium HTX. De 30 bedste deltagere fra første runde går videre til den danske finale, som afvikles på Niels Bohr Institutet, H.C. Ørsted Laboratoriet på Københavns Universitet. Den danske finale består af en teoretisk prøve (3 timer) og en eksperimentbaseret prøve, begge noget sværere end prøven ved den indledende runde.

De 12 bedste fra finalen udtages til videre træning. Herefter sker den endelige udtagelse af de fem vindere, som udgør det danske hold ved den internationale konkurrence. 

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Elisabeth Damkjær
M:+45 4212 7212E:eda@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'