Online åbent hus 27. januar pointer

HANDELSASSISTENT MED SPECIALET SALG

Har du talegaverne i orden? Kan du lide at tale med mange forskellige mennesker både face to face og i telefonen? Har du sans for en god handel? Er du god til tal, og har du styr på fremmedsprog? Så skal du vælge uddannelsen til handelsassistent.

JOBMULIGHEDER

Du vil typisk arbejde i virksomheder, som handler med andre virksomheder (B2B-Business to Business). Det kan både være køb og/eller salg af varer og tjenesteydelser.

ARBEJDSOPGAVER

Som handelsassistent med salg som speciale arbejder du med salg af varer og tjenesteydelser til professionelle kunder (B2B). Dine arbejdsopgaver vil typisk være at skrive tilbudsbreve og ordrebekræftelser, at foretage salgsplanlægning, forhandle, udregne priser og deltage i markedsføringsopgaver - både til samarbejdspartnere i Danmark og i udlandet.

Kasper Østergaard er handelselev hos VW Horsens. I videoen kan du få et indblik i hvordan hverdagen ser ud for ham.
ADGANGSKRAV

LÆREPLADS / HOVEDFORLØB

Hovedforløbet varer to år, hvor du er i lære i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er i lære i, kan se hinanden an.

Skoleophold

På hovedforløbet er du på skoleophold mellem 7 til 12 uger. På skoleopholdene er du sammen med andre, som også er i gang med en handelsuddannelse. På skoleopholdene får du undervisning i fx

  • salgsplanlægning
  • indkøb
  • logistik
  • vare- og produktkendskab.

Undervisningen er fyldt med eksempler fra din hverdag i virksomheden.

LØN MENS DU ER I LÆRE

Er du i lære, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du, når du er i lære, har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lars Henrik Poulsen
M:+45 4212 7231E:lhp@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'